2023-01-05 29 瀏覽
今日約咗朋友去諾士佛台食飯,朋友話呢個地方好多餐廳都好適合收工之後去relax吓,去到果然見到好多餐廳選擇,我哋見到呢間餐廳好似幾舒服,所以就決定入嚟試吓。入到餐廳個環境昏暗,而且座位度好舒服,令人有一種好輕鬆嘅感覺。餐廳職員好快安排我哋入座,餐牌上好多唔同種類嘅選擇!黑松露薯條我哋點咗呢一個薯條,一路食下小食,一路傾吓計,真係一個唔錯嘅選擇,上菜嘅時候薯條特別大份,而且每條都炸到脆卜卜,配上黑松露醬汁,特別惹味,職員都好細心,配埋茄汁俾我哋沾,令到我哋可以有多種嘅選擇!避風塘炸魷魚鬚上菜嘅時候仲係熱辣辣,每一條魷魚鬚都充滿着避風塘嘅香味,而且口感非常彈牙,每一條都細細啖容易入口。經典卡邦尼意粉呢碟卡邦尼好香芝士味,而且煙肉份量都好多,每一啖都好creamy !! 份量啱啱好,可以俾我哋留返個胃食其他嘢。白酒辣椒蜆肉意粉呢碟意粉令到我哋都覺得有驚喜,蜆肉份量唔少,而且啖啖肉,意粉就充滿着黑椒味嘅香,同埋都有少少辣㗎,食得辣嘅朋友別必點之選!好快就清晒成碟意粉啦!

黑松露薯條

避風塘炸魷魚鬚