2024-04-12 92 瀏覽
難得放假同friend一齊嚟體驗吓圍爐煮茶🍵圍爐煮茶套餐-佢有幾個套餐可以選擇,我哋揀咗一個基本嘅set 🫡呢個set包埋肥牛煲🐮或者係雞煲🐥、粟米🌽丸、花生、番薯🍠、棉花糖仲有一啲柑橘🍊、嘢飲重點想推介嘅有以下幾項:1.雞煲🐔呢個雞煲嘅味道唔似平時嘅重口味嘅雞煲,反而湯底係用咗清湯,但係都有啲味道都雞有雞味,味道比想像中好👅2.番薯🍠最開始見到番薯得兩個將佢分開咗四舊,呢個係最尾喺擺喺炭火隔離燒,估唔到都幾好食啱啱我有一陣香味同埋好甜,可以體驗到自然嘅香甜,值得一試👍🏻😋3.經典不敗之棉花糖🍬用嗰個爐去燒棉花糖🍭,好好食火候好4.西柚梳打🍊呢杯嘢飲應該係佢間餐廳自己整出嚟嘅梳打水同埋加咗一兩塊嘅柚子蜜都幾fresh ,夏天飲一流5.茶🍵圍爐煮茶嘅其中一個重點梗係茶啦,我哋揀咗桂花烏龍茶,一路擺喺爐到燒住一路飲熱熱嘅奶茶好舒服😌環境方面:之前都嚟過兩次一次係平日嘅時間嚟就比較少人啦,感覺氣氛就超啲同埋多啲位可以揀嚟坐😝仲有一次就係星期六日好多人,甚至連餐具或者係碗都唔夠,影響體驗嘅感覺😵‍💫呢間餐廳算係比較靠近大山嘅地方,比較多蚊🦟可能要帶蚊怕水,如果唔係容易被蚊咬到🥲小總結:重點推介
難得放假同friend一齊嚟體驗吓圍爐煮茶🍵

圍爐煮茶套餐-
佢有幾個套餐可以選擇,我哋揀咗一個基本嘅set 🫡

重點想推介嘅有以下幾項:
1.雞煲🐔

2.番薯🍠

3.經典不敗之棉花糖🍬
用嗰個爐去燒棉花糖🍭,好好食火候好

4.西柚梳打🍊

5.茶🍵

環境方面:

小總結:重點推介雞煲同埋燒棉花糖食,整體嚟講如果係平日時間嚟玩就幾開心😆😆😆