2024-01-06
星期五去chill chill揀咗間一直想試好耐嘅餐廳 因為比佢環境吸引左一直覺得有霓虹燈都係感覺好chill仲有隻一比一iron man碗筷都有高溫消毒過有心思因為摸落去都仲熱叫左個壽喜燒,比我想像仲大鍋有好多塊牛入面啲粉索埋啲湯汁好好味個汁味道唔錯又唔會太濃味性價比幾高,價錢唔貴然後叫左個三文魚腩,呢個性價比都好高新鮮之餘仲好厚身滿滿油香,超級滿足叫左兩杯野飲大大杯綠茶可樂同益力多corona啤酒味同益力多出奇地夾甜甜地酸酸地可以消膩叫左個A5燒和牛油脂分布平均,而且燒得岩岩好唔會過左龍仲有粉嫩嫩嘅顏色,牛味濃郁叫左個燒扇貝揀左兩個唔同味道,芝士燒同辣蒜蓉燒賣相好吸引,又係燒得岩岩好保持都扇貝應有嘅口感,又唔會搶左扇貝個味安格斯牛+燒鰻魚,牛唔會好鞋有肉味鰻魚燒到啱啱好,皮脆肉嫩 爽口彈牙!厚燒牛舌+黑毛豬,牛舌唔會過熟,味道唔錯黑毛豬有好香嘅豬油味,同埋好厚身