2023-07-27
如果同朋友聚會、慶祝,想搵個cozy啲嘅西餐廳,又要性價比高,今次就發掘到一個好地方🫶🏼係位於尖沙咀嘅Chef Stage by Eddy Chu。餐廳位處高樓層,可以望到靚靚夜景🌃比到我驚喜嘅原來仲有駐場歌手,成晚彈住結他唱咗好多飲歌👍🏻👍🏻而且呢晚有好多人生日唱咗好幾次生日歌😹成個感覺好溫馨氣氛超好🥰🥰大廚係好多烹飪比賽攞過獎,今次點嘅每樣試套餐,$398可以食到7道菜式,每款菜式都食得出花上心思❤️透過大廚嘅巧思運用不同食材同調味,平凡中帶不平凡😽😽日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉有兩片帶子同彈牙蝦肉,一般都係配酸甜油醋汁,呢度用上麵豉,估唔到惹味嘅麵豉同海鮮又幾夾😙😙松露煮日本年糕年糕煙煙韌韌,配上帶淡淡黑松露香嘅creamy醬汁,都唔錯😛焗連殼食法國田螺經典法式田螺係呢度做咗個cute版😆用鬆脆餅乾代替田螺殼🐚所以真係可以連殼食。田螺彈牙帶香草香。黑松露蘑菇湯/是日餐湯(椰菜花蟹肉湯)蘑菇湯黑松露香味恰到好處👍🏻每啖都飲到粒粒菇粒;是日餐湯有驚喜😋椰菜花味好清甜,完全唔係草青味,而且有好多一梳梳嘅鮮甜蟹肉🦀加上椰菜花碎,好飽足。鮮鱸魚柳酸甜香草汁未上主菜竟然仲有好似主菜一樣嘅鱸魚🤣味道
日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉
松露煮日本年糕
焗連殼食法國田螺
黑松露蘑菇湯/是日餐湯(椰菜花蟹肉湯)
鮮鱸魚柳酸甜香草汁
未上主菜竟然仲有好似主菜一樣嘅鱸魚🤣味道有啲驚喜😋😋鱸魚柳非常鮮嫩啖啖肉,魚皮香口微脆,醬汁除咗有香草香味仲幾酸酸咪咪,剛好係serve主菜之前可以再開一下胃,安排好貼心☺️☺️
燒羊鞍
嚟到主菜部份,羊鞍叫咗半生熟,生熟程度剛好👏🏻肉質粉嫩,有肉感之餘亦有肉汁💦而且帶點羊膻味,我幾鍾意😍
雜菜燴安格斯牛腩扒
牛腩就食得多,咁厚身咁大件嘅牛腩扒比較少見😝肉質炆得非常腍,口感軟嫩,肉味香😚醬汁食到濃郁香甜嘅茄膏味,以及多款雜菜清甜嘅味道。伴碟有咁多款雜菜正好balance返。
精選甜品
連埋甜品,呢個套餐真係好豐富🤰🏻Cheesecake食到幾香oreo味,一口一件作為晚餐嘅ending剛剛好👍🏻
人均消費:$420
推介指數(10分為滿分):8分