2020-02-17 423 瀏覽
男朋友前排同朋友去左喜寶食漢堡包,佢地食完都讚不絕口。所以今晚佢都帶左我去食。我地叫左一個烤菇芝士牛堡,一個蜜糖芥末菠蘿雞堡同埋一個炸薯格。1. 烤菇芝士牛堡個漢堡包包身有調味同埋底面都有用心烤過,令到包身有少少微硊,好香口。至於個烤大磨菇同牛肉漢堡扒都烹調得啱啱好,保留到佢地應有嘅水份係每樣食物入面。而且,佢地嘅調味都好足夠,加上半溶嘅芝士同埋番新鮮嘅配菜,簡直係完美配搭。2. 蜜糖芥未菠蘿雞堡如上述,個漢堡包包身都有被用心烹調過。至於d配料,塊雞扒煎得好香口,好 juicy,同埋調味都岩岩好。而塊菠蘿有微微烤過,保留到成塊菠蘿嘅水份,好 juicy!!! 配上芥末醬,令到成個包酸酸甜甜,又有少少芥未嘅辣,好開胃。至於個薯格,就 normal,有正常水準,冇乜特別。我下次打算試佢個炸燒賣,睇到隔離枱食,好似好正咁

1. 烤菇芝士牛堡

2. 蜜糖芥未菠蘿雞堡