2023-08-25
返左成個禮拜工,終於黎到星期五啦!TGIF!夜晚約左四位老友食晚飯。黎左尖沙咀「晴空日本料理」。好好享受星期五工作後既快樂時光。一入門口店員十分有禮,環境十分整潔,店入面唔算多位,但坐落唔會覺得好逼。我地五個人分到張大枱,都坐得好舒服,我地叫左個午餐set。無錯,雖然係夜晚,但個set都係叫午餐set。前菜同菜碗蒸好快上到,菜碗蒸夠熱,做好熱身之後開始食主菜。先黎一碟刺身,味道夠鮮,賣相又靚。之後黎粒大大隻帆立貝,口感一流。食到咁上下再黎六件壽司,材料新鮮,味道一流!另外我地叫左原隻紫海膽,老闆娘話啱啱落地即開黎食,口感好正,絕對值得加叫。最後以手卷,面豉湯,同甜品作結!簡直係完美。成餐飯味道一流,店員服務態度亦都好好,環境亦都好舒服,不論硬件軟件呢間餐廳都一流,有機會一定再黎幫襯!
之後黎粒大大隻帆立貝,口感一流。
食到咁上下再黎六件壽司,材料新鮮,味道一流!
最後以手卷,面豉湯,同甜品作結!簡直係完美。