2023-11-21
天氣一凍,就好想食暖嘅食物🤣,咁啱經過太子見到豐信餃子店🥟,真係啱晒我心意❤️❤️店內的餃子主打全人手製作🥹,粒粒餃子都圓潤飽滿😛,足料得來性價比極高🥰,今次我就叫做左湯餃及煎餃🤤☺️- 冬菇鮮肉湯餃🍄🐷🥟 $53@10隻餃子用料豐富,每一口都食到咸香冬菇粒🍄及新鮮豬肉🐷內餡,肉汁豐富🤤,內餡冬菇肉比例約一半😼,真係啖啖滿足👍,湯底係椰子雞🥥豬骨湯底,味道清甜而不油膩🥰,椰子香味足夠😎,仲有少少胡椒粉提鮮,真係好暖胃😳- 韮菜鮮豬煎餃🥬🐷🥟 $45@10隻 ✨煎餃另+$2水餃外皮煎得脆卜卜,十分香口😍,韭菜香味濃郁配上多汁鮮味豬肉內餡😋,真係令人想一隻接住一隻食😏,如果油可以再少啲就💯🤩豐信餃子不論湯餃或煎餃都十分出色😝,做到皮薄餡靚☺️,真係好啱冬天來一碗暖笠笠既餃子🤤😘📍 豐信餃子店 - 太子太子汝州街17號地下A號舖@fungshundumplingshop#justlingggxd_港式#justlingggxd_太子
- 冬菇鮮肉湯餃🍄🐷🥟 $53@10隻
- 韮菜鮮豬煎餃🥬🐷🥟 $45@10隻