2023-05-28 554 瀏覽
放假去荃灣南豐紗廠參觀下,順便做下文青😇 之後T先生帶我去一間 人氣餃子食店 食餃子。下晝3點幾都幾多人,full house 仲要攞籌排隊入座,等左大概15分鐘輪到我地😆😆真係幾多人,見人人食緊果碗餃子,有煎餃有湯餃,大到好似拳頭咁,最少要有6粒😮見到煎餃會跟一小碗湯😇📍雙拼餃子(韮菜豬肉餃+京蔥羊肉餃)淮山麵我地由落單到上菜,等了大概15分鐘左右,因為即叫即整,而且又多order(堂食+外賣),要耐心等候的😇 餃子麵好大碗,餃子有8粒 (同T先生share 黎食), 配上一小碟麻辣菜脯⋯韮菜豬肉餃非常足料,夠juicy, 有肉粒,調味剛剛好,一咬入口,韮菜味出晒黎,好豐富(不論口感和味道),我幾like。而京蔥羊肉餃,一咬入口就食到陣陣羊羶味,都好豐富,屬重口味之選。配上淮山麵再加菜脯,成件事就唔同晒,而且淮山麵軟硬度煮的剛剛好,幾滑口,唔會腍啤啤。另外要講講湯底,都鮮甜,不太咸,如果再熱多啲就最好啦。我食左2隻和少許淮山麵再飲湯,而且炸爆我,而餃子口感好豐富,配麻辣菜脯你令我繼續想食落去。真係可以再encore
放假去荃灣南豐紗廠參觀下,順便做下文青😇 之後T先生帶我去一間 人氣餃子食店[餃子屋] 食餃子。下晝3點幾都幾多人,full house 仲要攞籌排隊入座,等左大概15分鐘輪到我地😆😆

📍雙拼餃子(韮菜豬肉餃+京蔥羊肉餃)淮山麵
雙拼餃子麵

韮菜豬肉餃

2023-05-27
15 分鐘 (堂食)
下午茶
雙拼餃子麵