2022-06-27 36 瀏覽
呢度既內部裝修好簡約, 以淺木色為主, 坐得舒服, 而且唔會覺得自己身處係鬧市中😌 呢度定期會推出唔同期間限定既拉麵款式, 除左拉麵呢度既串燒都唔錯嫁😁 Staff見我地睇menu 睇到一頭霧水, 就好主動咁同我地介紹下menu 上既野, 大概俾左啲idea我地☺️ 上菜前仲會有一客小食, 今次我地係日式蜆肉😌芫茜豬骨湯拉麵🌿($98)今期既期間限定係綠色既代表芫茜😍 湯頭有濃濃既芫茜味飲落一啲都唔味精, 麵就有啲似蛋麵不過俾啲湯浸到變左綠色😂 有三件微微燒過肉質軟綿既豚肉件, 仲有一隻用蝶豆花染色既紫色溏心蛋, 佢既溏心精晶瑩剔透甜甜地超好食😋 當然唔少得大量既芫茜本人啦, 呢個拉麵對於芫茜愛好者黎講一定要試🤩黑蒜油豚骨拉麵🧄($78)湯頭烏黑帶有微微蒜頭香得黎又唔會太濃, 麵質偏幼掛湯一流😉 兩大片燒過半肥瘦豚肉片, 配上半隻溏心蛋同埋一大塊包壽司size 既紫菜係有啲驚喜, 不槐為長青款式🥰汁燒翠玉瓜🥒($12)一串兩片極厚既翠玉瓜燒到勁juicy同爽甜😉鹽燒雞軟骨串🍢($18)用左全隻雞得一塊既雞軟骨, 食落肉質嫩滑加埋白色爽脆既雞軟骨, 正‼️呢間拉麵小店CP值極過, 比起連鎖拉

芫茜豬骨湯拉麵🌿($98)

黑蒜油豚骨拉麵🧄($78)

汁燒翠玉瓜🥒($12)
一串兩片極厚既翠玉瓜燒到勁juicy同爽甜😉

鹽燒雞軟骨串🍢($18)

呢間拉麵小店CP值極過, 比起連鎖拉麵店我更鐘意佢既味道, 價錢方面都係相當抵食, 推薦俾大家😎
2022-06-25
$113.5 (晚餐)
  • 芫茜豬骨湯拉麵
  • 黑蒜油豚骨拉麵