2021-05-11 106 瀏覽
出開旺角順便食埋lunch,朋友就推介我去呢間足球主題餐廳⚽️試吓。餐廳牆上掛🈶️波衫並以紅灰色為主調,仲有一個較特別好似鳥籠嘅卡位,我諗應該要預先指定先有得坐😆喺旺角嚟講,佢哋個lunch set價錢唔算貴,所以食得豐富d,我哋另外再點咗小食同飲品。當日嘅餐湯好特別,係西式白蘿蔔湯,清清甜甜。「松露忌廉海鮮意大利天使麵」🈶️一圈圈嘅魷魚圈同蜆肉。松露忌廉汁好creamy,松露份量亦唔會過濃而覺得好大陣「火水味」咁😆唔想食太多澱粉,所以就叫咗個 「香燒可持續石斑魚柳配法式龍王湯」。魚柳嘅皮煎得香脆但唔乾,龍王湯係由蕃茄同多種海鮮煮成,味道非常濃郁😋不🉐️不提係佢嘅薯菜一啲都唔馬虎,唔係比薯條薯角之類,而係紫薯蓉。顏色吸引之餘甜甜地好好味☺️「法國鵝肝香蒜麵包」上面嘅鵝肝都幾大塊,兩面煎得香脆,入口即溶😌蒜蓉包就算擺咗一陣都係外脆內軟,配上黑醋汁一啲都唔膩😍「 鹹蛋黃雞翼」外皮炸🉐️非常香脆,加上鹹蛋黃醬非常香口,而且裏面嘅肉仲係嫩滑多汁,真係食唔停口。一邊食一邊飲番杯好足料嘅新鮮水果茶,而且糖漿係自己落🉑️以控制甜度,非常冰爽透心涼🧃

法國鵝肝香蒜麵包

當日嘅餐湯好特別,係西式白蘿蔔湯,清清甜甜。

西式白蘿蔔湯

松露忌廉海鮮意大利天使麵