2020-08-03 512 瀏覽
今日小編同男朋友去咗沙田行街,唔知大家會唔會都有一種想去旅行嘅感覺呢?小編同男朋友最鍾意就係日本,可惜今年疫情嚴重,睇怕都有一段長時間去唔到了。今日我哋就試咗道頓堀御好燒專門店,原來午餐時段有好多選擇,而且價錢十分之平易近人,但同晚餐單點嘅份量係一樣嘅。我哋已經好耐冇食過大阪燒之類嘅食物,於是我哋分別叫咗豪華御好燒,有得煎蛋之餘仲有拉麵。賣相十分之吸引,配料豐富,有一種幸福嘅感覺。成個過程都十分之容易操控,店員好細心咁指導我哋,亦都有比教學圖片我哋睇。成個過程大概15-20分鐘左右,主要都係反轉大阪燒。男朋友仲好細心咁煎咗個心形出嚟,係DIY嘅不二之選。醬汁係甜甜地嘅燒汁,亦都有沙律醬,紫菜同木魚碎可以任落,啱晒我依個紫菜控。大阪燒嘅味道十分之好,同我哋喺日本食嘅味道相近,而且只係$80 ,絕對係抵過晚餐好多。大阪燒亦幾大份,有好多配料,魷魚好惹味,同大阪燒十分之夾。總括而言,呢一間餐廳嘅午餐係十分之高質,而且亦都可以俾你同朋友DIY一齊整屬於自己嘅大阪燒,好玩得來味道又唔差。

賣相十分之吸引,配料豐富,有一種幸福嘅感覺。

成個過程大概15-20分鐘左右,主要都係反轉大阪燒。
男朋友仲好細心咁煎咗個心形出嚟,係DIY嘅不二之選。

大阪燒亦幾大份,有好多配料,魷魚好惹味,同大阪燒十分之夾。

2020-07-22