2022-06-13
為咗慶祝🪅考試合格,今晚同老公去佢工作附近嘅日韓🇯🇵🇰🇷餐廳食飯,哩間餐廳真係啱晒鍾意食燒肉🥩嘅佢同鍾意食刺身🍣嘅我!我哋都最愛❤️放題,任飲任食嘅感覺好爽,因為每款食物都可以試少少🤏🏽,一餐同時滿足多個願望!不過餐廳選擇實在太多,胃就得一個,好可惜無辦法試晒所有嘢。宜家年紀大,點到即止就收口,唔可以好似年輕時咁任性食到捧住個肚走。哩度嘅食物同飲品真係包羅萬有,燒肉材料有多款肉類🐖🐂🐓🦑🐟、餃子🥟、腸仔等。日本食品有刺身🤤(起碼有十款,例如帶子、赤蝦、希靈魚、三文魚等)、壽司🍣等。除咗燒肉同日本嘢,佢仲有埋火鍋🍲、湯類🥣、炸物、點心、辣煮花螺、豬手、甜品🍮⋯⋯真係多到數唔晒!我哋特別欣賞以下幾款食物:🏆 刺身刺身forever!無諗過哩個價錢都可以食到哩個質素嘅刺身,特別鍾意帶子,新鮮清甜!三文魚都好食,肉質彈牙,味道新鮮。赤蝦都好大隻,口感鮮嫩。真係就咁食刺身都值回票價!🥈 鴨胸我哋都係鴨胸控,哩度嘅鴨胸真係好掂,厚身肉嫩,有咬口,味道佳。我老公起碼食咗八塊😅,好誇張🫣。佢仲加埋泡菜落去一齊煎,再包住鴨胸一齊食,味道立即昇華!🥉 豬頸肉我同老公都好鍾意❤️,燒到微燶最好食,外香脆內有嚼勁
我哋特別欣賞以下幾款食物:
🏆 刺身
🥉 豬頸肉
我同老公都好鍾意❤️,燒到微燶最好食,外香脆內有嚼勁,加埋韓式辣汁真係一流!
🎖 麻辣雞扒
調味香濃帶微辣,肉質嫩滑,大細切得啱啱好,啱晒每樣嘢都想試少少嘅食客。
去到最後,我飽到連火鍋同甜品都無機會試,有啲可惜,不過唔想勉強,下次嚟一定會試!好滿足、CP值好高嘅一餐,期待下次再嚟食餐勁嘅!