2013-05-24 52 瀏覽
之前都去過passion食佢地既甜品,真係好值得推介.見最近好興cup cake,實行人試我又試. 我記得passion都有,既然本身其他甜品有信心保證,我就決定去passion試!!!(溫馨提示:唔想等位等得太耐真係要揀平日去呀!!)一入門口, 影入眼簾就係林林總總既cup cake, 不過唔知係佢地本鋪既師傅整定係由其他地方運過黎呢?我之後問左d staff,原來d cup cake係佢地自己本鋪師傅整架~真係好利害. 因為cup cake 既topping應該係butter cream黎既,要做到咁精緻真係好考功夫!要比個”like”師傅呀!我今日揀左兩個cup cake, 分別係chocolate底加caffe topping ,另一個就係vanilla底加pistachio topping.Caffe butter cream質感比較實, 但真係好滑, 同埋好欣賞個cream清得黎帶點caffe既味道,配上chocolate底, 兩者真係天生一對.相比之下, pistachio topping 可能因為造型比較精細, cream同cream既空間感比較多,食落比Caffe b
之前都去過passion食佢地既甜品,真係好值得推介.
相比之下, pistachio topping 可能因為造型比較精細, cream同cream既空間感比較多,食落比Caffe butter cream無咁實, 但滑溜度一致.至於個vanilla底,有好濃郁既雲呢嗱味, 比chocolate底濕潤d,配埋綠悠悠既pistachio做topping,真係感覺健康, 食落都健康呀!推介!!!!

順帶一提, 係咪覺得佢地既cup cake杯好有簡約美呢?原來如果揀take away,可以帶埋個cup cake 杯番屋企架!!!!
2013-04-22