2022-09-13
成日見人分享Curator呢間可以印相/圖係咖啡面嘅餐廳,見到佢出小王子下午茶,身為小王子fans嘅我緊係要去支持啦🤩 🌹 雖然我年中都因為咁而中過唔少伏,不過點都估唔到今次竟然係打大佬🙈我去嘅係K11 Musea分店,我到餐廳嘅時候見到裡面有檯,就問可唔可以入去先。職員講明得75分鐘用餐時間,所以建議等齊人先入,如果唔係都會照開始計時。雖然75分鐘感覺有d趕,但明白weekend人流比較多,所以都理解嘅。🌃 環境 (3.5/5) Curator嘅概念係將藝術同飲食結合,所以餐廳嘅佈置都採用好多潮流藝術元素,亦都擺左村上隆,草生彌間嘅作品同商品。🎨 餐廳整體感覺好新潮型格,唯一唔好嘅係餐廳採用大平面設計,無任何入口/走廊位,變相坐得出嘅位就會比路人睇曬,感覺上比較無私隱🫣 😋 食物 (1/5) 呢個tea set嘅主題係雲上的綿羊盒💕 賣相好靚好夢幻,配埋佢兩杯印左小王子圖案嘅飲品,打卡一流😚 不過呢個tea set都真係僅限打卡🙈 雖然明白港女下午茶呢d嘢都係打卡為主,味道為輔,但由頭伏到我落尾嘅都真係少有😂 由鹹點講起,首先食左牛油果雞肉三文治🥪 雞肉同麵包都比較乾身,味道普通,
🌃 環境 (3.5/5)
😋 食物 (1/5)
由鹹點講起,首先食左牛油果雞肉三文治🥪 雞肉同麵包都比較乾身,味道普通,但勢估唔到呢個竟然已經係成個set最好食嘅嘢🤣 香煎鵝肝入口又凍又腥,好似一早整定係度攤到凍曬嘅感覺🤢 大蝦菠蘿多士個蝦又係腥,裡面夾住塊沙律菜梅曬,塊多士都好淋 🥬😮💨
你以為咁就完?Nonono,好戲在後頭🥺 我以為甜品會好d啦,佢個macaron好硬,食落有陣假假地嘅杏仁味。menu明明話係鮮忌廉泡芙,但我個set就變左原粒泡芙切開夾棉花糖🤨 泡芙本身質地已經乾,夾埋粒便利店/超市貨色嘅棉花糖就更乾😵💫 呢個moment我已經食到好崩潰,完全唔知自己食緊d咩... 好彩草莓忌廉撻味道正常,幫我定定驚🥴 但定驚原來係為左面對big boss:彩虹奶凍🌈 見到杯奶凍顏色咁鮮豔已經心知不妙,食左一啖....係奇怪嘅藥水味!真係哭左 😵
唯一可以稱得上合格嘅係兩杯飲品,我地揀左咖啡同朱古力各一杯☕️ 但都唔稱得上出色🥹
而且餐廳服務態度都好一般,得75分鐘時間但個tea set起碼等左20-25分鐘先上...重點係佢比漏左跟set送嘅兩張小王子貼紙同postcard!!!🥀 好彩我後尾見到隔離幾檯都有,問返侍應佢先比返我,唔係應該都會幾sad🥺
同埋侍應比餐具個陣淨係比左碟同匙羹🥄 我一度懷疑係咪自己孤陋寡聞唔知個tea係要用羹食 ?_? 想叫侍應補返d餐具又等左好耐...所以唔單只食物,係連成個dining experience都好差😫😫
💰價錢 (1/5)
小王子Tea Set $516 for 2
話貴唔貴,但一句講曬,完全唔值!
....
An extremely disappointing experience at Curator. Had a really high expectation at first as I am a die hard Little Prince fan! Ordered the Little Prince tea set and it looks fancy and dreamy 💕 However, the food quality and service are extremely terrible 😫 Would not recommend anyone to go there!!!