荔枝角出名多抵食工業大廈餐廳,今日俾我搵到呢間!感覺似茶餐廳,同時又似Cafe佢個餐牌選擇真係多到誇張,嚴重選擇困難症🤯每日都有特別菜單,仲要全部有唔同配搭,飲品又好多花款▶️ 香草蕃茄軟包餐 ($59)餡料五選一:芝士吞拿魚沙律、芝士火腿、蘑菇芝士、蘑菇烤雞、牛油果凱撒包係橙色嘅,入面加咗少少風乾蕃茄同香草,味道上唔太食到蕃茄味但係就好香香草味🌱烘烤過所以外皮少脆,質感唔係煙韌有嚼口type而係比較似漢堡包🍔揀咗兒時最愛嘅芝士火腿組合🥰芝士係一片片正方形嗰隻🧀而火腿就應該係金妹牌嗰隻,果然係絕配,兩個加埋唔會太鹹又好夾另外仲有青瓜同蕃茄🍅令個包更有層次口感同清爽味道,幾好係蕃茄唔會整濕麵包可以改善嘅位係可以烘烤得耐啲♨️咁麵包食落會暖啲香脆啲,芝士又會溶啲跟餐沙律三選一:雜果沙律、凱撒沙律、田園沙律🥗田園沙律係生菜加粟米粒,另外仲有脆口麵包糠同沙律醬▶️ 椒鹽豬扒脆軟殼蟹炒飯 ($69)星期六特別款式!上面大大隻軟殼蟹同椒鹽豬扒,幾靚仔喎~兩個都炸得香脆乾身,軟殼蟹食落似打冷食嘅椒鹽鮮魷🦀椒鹽味夠惹味飯底係雞蛋炒飯,米飯粒粒分明炒得乾身唔油膩唔過鹹,非常香蛋味,夠晒鑊氣👍🏻面頭仲加咗唔少三
荔枝角出名多抵食工業大廈餐廳,今日俾我搵到呢間!
感覺似茶餐廳,同時又似Cafe

▶️ 香草蕃茄軟包餐 ($59)
揀咗兒時最愛嘅芝士火腿組合🥰

跟餐沙律三選一:雜果沙律、凱撒沙律、田園沙律
🥗田園沙律係生菜加粟米粒,另外仲有脆口麵包糠同沙律醬
香草蕃茄軟包餐

▶️ 椒鹽豬扒脆軟殼蟹炒飯 ($69)
星期六特別款式!
上面大大隻軟殼蟹同椒鹽豬扒,幾靚仔喎~
椒鹽豬扒脆軟殼蟹炒飯

面頭仲加咗唔少三色椒絲,令成個飯更香口美味🫑

▶️ 香煎美式公司雜扒配黑椒汁 ($81)
呢個係人氣之選!更加係男士喜愛因為有齊雞牛豬扒同香腸😍份量仲夠晒大,最啱增肌💪🏻
🐷豬扒意外地好食,切得薄身,肉質偏冧唔乾爭爭
🐔雞扒用上雞髀肉所以食落非常滑嫩,肉質唔柴
香煎美式公司雜扒配黑椒汁

🐂牛肉真係有牛味,唔會煎得過熟,入面仲有少少粉紅色,不過都有啲筋位,食落會韌啲
香腸略為鹹咗少少,但係鍾意佢夠粗身同埋口感唔太爽口 (個人唔太鍾意脆皮腸)
全部調味到位,煎得唔過火

▶️ 木瓜乳酪 (+$14)
呢度真係咩配搭都有🤯足足有13種蔬果揀,仲可以雙拼
除咗乳酪,可以揀牛奶🥛或益力多
木瓜乳酪算係一個安全選擇,最奇怪諗到嘅係蕃茄溝益力多😹(飲完包去到廁所)
用新鮮蔬果即場榨再溝乳酪,夠新鮮天然健康👍🏻
飲落比想像冇咁甜,乳酪令飲品杰身過一般果汁,而且唔會帶酸味
微微飲到幾香木瓜味,推介試吓!

▶️ 火龍果乳酪 (+$14)
比起木瓜乳酪流質啲,火龍果味同樣好出,不過我都係鍾意木瓜乳酪多啲😛
木瓜乳酪

▶️ 熱海鹽焦糖咖啡 ($8)
冇乜海鹽味,只係飲到少少焦糖味
焦糖令咖啡飲落唔苦☕️但保持咖啡香味,有連鎖咖啡店咖啡水準
熱海鹽焦糖咖啡

唔好睇佢啲嘢簡簡單單,食物超有水準🤩調味賣相全部做足,份量超級大
鍾意佢夠多花款選擇,而且款式唔係一般港式茶餐廳食到嘅嘢
加上感覺佢幾健康,又有沙律又有鮮榨果汁選擇,好適合做打工仔飯堂
環境唔錯,成間舖頭好大,可以容納到一大班人嚟食飯,枱與枱之間保持適當距離,有空間感

我哋兩點幾嚟食lunch都不斷見有人入嚟食,生意唔錯
服務超好,多為上咗年紀嘅侍應,主動過嚟介紹邊啲係多人叫嘅選擇☺️觀察到佢哋同熟客嘅互動,感覺好親切
性價比超超超高,依家香港竟然仲有啲包特飲大大份靚靚仔用新鮮材料夠飽肚豐富嘅午餐❣️實為罕見
香草蕃茄軟包餐
椒鹽豬扒脆軟殼蟹炒飯