2024-05-07
今日行完D2 place既市集就順便同埋朋友慶祝生日,當然要搵番間chill餐廳啦🍹🍹 Slow cooked BBQ beef short ribs 平時豬既ribs就食得多,反而牛好少見,就試試佢🤩唔試唔知咁有驚喜,上菜嗰陣時,餐廳已經原條骨起咗,即姐係話啖啖肉😋😋好大舊肉,仲要好淋,淋到可以直接用個叉一吉就食到🤭 Signature Piggie pizza🍕 係手工pizza,等嘅時間係會耐少少,不過美食係需要等待😋個pizza好足料,好多餸,而且好多醬。佢個皮係即搓即焗,個邊邊好脆,但係中間好煙韌。而且呢個價錢一啲都唔貴。👍👍 chicken florentine orecchiette 平時好少見到貓耳朵粉,而且我哋都係青醬愛好者,就梗係要叫埋啦!首先佢啲雞胸好嫩,應該係慢煮,再煎一煎,一咬就散開!貓耳朵粉好有口感,而且佢中間可以包住啲青醬,變咗淡淡意粉都有醬,好好味😚😚 pineapple mimosa🍍 雖然係用咗菠蘿汁,但係因為有芒果蓉🥭,所以芒果味更加突出,都好好味,酒味唔係好覺,好似果汁咁易入口🥰🥰oreo madness 佢唔似其他奶昔咁杰撻撻,反而仲冇咁甜,
pineapple mimosa🍍 雖然係用咗菠蘿汁,但係因為有芒果蓉🥭,所以芒果味更加突出,都好好味,酒味唔係好覺,好似果汁咁易入口🥰🥰oreo madness 佢唔似其他奶昔咁杰撻撻,反而仲冇咁甜,飲落有啲似朱古力奶高級版😚 . 雖然我哋唔係星期一去食,但係見到佢Menu寫住星期一主食買一送一!有興趣嘅朋友仔都快啲去試吓啦!❤️🔥❤️🔥