2020-03-14
早前呢間餐廳開嘅時候,已經聽聞廚師係酒店做個大廚幾年,相信質素非常有保證!幾個月前曾經想去食,但係無奈原來一早俾人book晒位。呢幾個月見武漢肺炎持續,餐廳應該小好多人,果然即日book都book到!去到餐廳,環境細細地,小小陰陰,格調都OK。我地點左半邊香草焗龍蝦、招牌菜軟殼蟹意大利飯,同埋一客五成熟嘅西冷牛扒。首先想講下龍蝦。佢而家做緊優惠,只要嗌dinner set,+$20就有半邊焗龍蝦,好抵呀!不過我最後都係冇叫到dinner set,侍應同我地講都可以單點,價錢就係$40,我覺得價錢都OK就要咗一隻老實講一開始見到唔係話特別吸引,但係食落真係唔錯,佢調味做到好足,同埋都有少量瑕膏喺前面,算係小小驚喜!之後就到主菜軟殼蟹意大利粉,我非常失策唔記得左影相,但係真係要講講!佢個魚蝦蟹同大家講嘅一樣都係好脆,唔琳!其實真係好少鋪頭做到咁,大部份一放上個飯度就會林晒。另外果忌廉味嘅飯又係超啱我胃口,我朋友本身麻麻哋忌廉飯嘅,佢都食咗好多!最後講講個牛扒,老實講呢個價錢唔應該預期太高,但係都比想像中好食落去都知道係比較平嘅牛扒嚟嘅,但係勝在廚師功力夠,叫五成熟佢入邊真係做到五成熟俾你,
去到餐廳,環境細細地,小小陰陰,格調都OK。
食落去都知道係比較平嘅牛扒嚟嘅,但係勝在廚師功力夠,叫五成熟佢入邊真係做到五成熟俾你,真係好少可架!好多時我去餐廳五成熟佢夠膽死係左邊全熟右邊唔熟😑俾大家睇睇佢入面嘅情況
總括來講真係唔錯嘅一餐,下次會再去!