2020-01-29
今晚約左係上環返工既fd食晚飯,佢帶左我去佢平時lunch成日去食既餐廳,叫Green Waffle Dinner,環境唔錯,簡簡單單,靜靜地~我食左一個dinner set,都幾抵食,200左右有沙律/湯,有前菜,有個main,仲有甜品同加錢有特飲!好豐富😍沙律係酸醋南瓜沙律,比平時食既無咁甜,朋友好鐘意食酸野,佢話好岩佢口味~飲品,勁驚喜呢度有Baileys 朱古力飲!超鐘意呢種朱古力,飲落好似飲酒心朱古力咁,好香❤️Ps 呢款朱古力係跟餐要加錢,唔包free coffee/tea入面仲有原來單買原價咖啡,同一位客人第二杯半價,咁都幾抵,唔怪得我個fd成日黎hea啦~前菜叫左菇,好多牛油味既菇,好香滑好惹味😋主菜我揀左羊膝,一上黎已經好香羊味,好大舊好多肉,而且啲肉好嫩滑,好易切,食起上黎羊味出得黎唔會過火,啱啱好,醬汁都好夾,薯蓉都幾滑~甜品,我揀左pancake,係一人份量既雜果pancake,食落有驚喜,本來對pancake無咩奇望,但佢呢塊又始鬆軟,而且個雪糕球好靚,成個雪球咁好可愛~水果我都鐘意食~好飽好滿足既一餐
前菜叫左菇,好多牛油味既菇,好香滑好惹味😋
主菜我揀左羊膝,
甜品,我揀左pancake,
好飽好滿足既一餐