餐廳可以睇到中環樓景,裝修雅致舒適。今次試Restaurant Week menu  $628 per head。👌🏼麵包籃:有三款選擇。個人覺得軟包比較好,其他兩款普通。牛油頗香。另外仲附上一個香草乳酪醬,味道正常。前菜份量比較細,每樣可以點兩樣,可以少少Potion試吓。💯🤩吞拿魚、牛油果醬、乾蔥醬汁   - 呢個非常好味!細細片嘅吞拿魚撈埋牛油果醬同酸酸甜甜嘅汁,再加一啲炸蒜&炸蔥,撈埋一齊味道好有新鮮感,有層次又好味!可惜顧住食冇影到相,可以睇另外upload嘅片。👌🏼Casear Salad  - 正常味道。 👌🏼牛肉薄切  -  生牛肉片非常非常薄,上面加咗酸甜甜嘅cream。味道係唔錯嘅,賣相都靚,就係太薄太薄啦吧。👌🏼絲翠奇亞乳酪、蕃茄、檸檬 (+HK$28) 普通嘅cherry tomato撈埋喺Stracciatella cheese裏邊,加少少香草味橄欖油。味道正常。個人覺得要加錢就唔值得嗌呢個。我會建議寧願揀兩個吞拿魚牛油果。熱頭盤 😋龍蝦湯  -  味道非常濃郁,有少量龍蝦肉彈牙爽口有味。😋乾蔥魷魚  -  味道幾濃郁惹味。😋田雞腿  -  比較強烈牛油嘅香味

麵包籃
前菜
份量比較細,每樣可以點兩樣,可以少少Potion試吓。

👌🏼Casear Salad  - 正常味道。

牛肉薄切
👌🏼絲翠奇亞乳酪、蕃茄、檸檬 (+HK$28)

絲翠奇亞乳酪蕃茄
熱頭盤

😋龍蝦湯  -  味道非常濃郁,有少量龍蝦肉彈牙爽口有味。
龍蝦湯
😋乾蔥魷魚  -  味道幾濃郁惹味。

乾蔥魷魚
😋田雞腿  -  比較強烈牛油嘅香味,田雞腿肉好滑。但味道偏淡。

牛油田雞腿牛油

👌🏼日本帶子、紫菜 (+HK$58)  - 帶子都嫩滑,味道比平時食到多少少紫菜味。味道可以,但唔值得要加$58先得一隻。
紫菜日本帶子
主菜

😕龍蝦濃湯麵  -   味道普通,唔濃郁,淡淡地嘅龍蝦意粉味道,唔算出色。
龍蝦濃湯麵
🙁黃油雞巴斯克醬汁 (+HK$58)

唔係焗雞果種乾身嘅口感,係撈埋蕃茄紅椒醬一齊。味道有啲中式。有兩片冇皮嘅雞肉比較嚡口又冇咩味,另外再有兩片有皮嘅雞髀肉,因爲個皮整得幾好味,將個味道層次提升咗。份量好細。結論係唔使加錢點呢個。
黃油雞巴斯克醬汁

甜品

😋覆盆子醬開心果慕絲
相比起坊間一般嘅開心果甜品,呢個冇咁甜,突出咗開心果嘅原本nutty 嘅味道。唔錯。

覆盆子醬開心果慕絲
😋牛角酥窩夫、焦糖海鹽醬:

牛角包窩夫整得幾香甜,質地煙煙韌韌,有d 彈牙,唔錯。
牛角酥窩夫

整體來講,環境加埋菜式整體都唔錯。但係要加錢果d item 上面講過反而冇咩特別,建議唔使特別加錢試。

環境:★★★★☆
乾蔥魷魚
牛油田雞腿牛油
覆盆子醬開心果慕絲
牛角酥窩夫
  • 田雞腿、茴香蕃茄蘢蒿牛油
  • 吞拿魚牛油果醬乾蔥醬汁