2019-08-25 2327 瀏覽
牛陣之前都食過幾次,今次佢出左個新既冬蔭公鍋火鍋,咁特別既火鍋就緊係要去試下啦! 我哋坐低點完餐之後,侍應好快就拎冬蔭公鍋底嘅材料出嚟,包括有一大碟海鮮、冬蔭公配料同埋一壺冬蔭公湯底。然後侍應就幫我地將一舊脂肪放入鑊到炒,炒到咁上下就埋加啲海鮮入去炒,最後就將冬蔭公湯底落個煲到。見湯底差唔多煮好,我地就出去拎野食。野食都係平時打邊爐可以見到丸類菜類烏冬等等⋯比較特別嘅係配合佢個冬蔭公湯底,牛陣加左啲泰式食物例如蝦片紅咖喱等等⋯湯底開始滾,我哋首先就緊係食牛啦! 我地係叫澳洲上級牛嘅,只要將塊牛肉滾十幾秒,塊牛肉就熟到啱啱好,配埋冬陰公湯底,牛肉更加香甜美味⋯ 好食到我哋兩下就清晒成碟牛! 好彩牛肉係任叫可以即刻再叫多幾碟⋯而除左牛,海鮮都係任叫架! 冬陰公湯底開頭食唔算好濃味,但係佢係愈煮愈出味,所以個湯底係愈食愈濃味、愈食愈好食! 最後必須要提下既係飲品同甜品。飲品櫃有超多選擇,仲可以任飲象啤⋯ 岩曬中意飲啤酒既人。 而甜品則係任食Haagen-Dazs ⋯ 岩曬小朋友。總結黎講,200 幾蚊食到泰式任食火鍋,真係好抵!

甜品則係任食Haagen-Dazs ⋯ 岩曬小朋友。

總結黎講,200 幾蚊食到泰式任食火鍋,真係好抵!
2019-08-21