2022-08-27 670 瀏覽
今次同同事食farewell 飯,同事話想食泰國菜,於是我地就決定試試佢!暹館 泰國餐廳!一去到,環境都尚算闊落,但係最近天氣真係好熱,入到去侍應都要隔咗5至10分鐘先過嚟帶係我哋埋位…可能lunch time真係太多人啦🙈🙈成個lunch set有哂前菜,主菜同飲品,埋單人均$150,farewell 飯黎講性價比都算高!主菜叫左炒金邊粉包蛋$98上菜嘅擺盤亦都俾佢驚豔咗,內心默默嘩咗一聲!佢成條蔥咁樣插喺兜粉度,未食先加100分💯金邊粉都唔算乾身,仲有d油油地,但overall 都算正常!飲品叫咗蝶豆花檸檬梳打,為呢個Farewell飯畫上一個完美嘅句號㊗️㊗️㊗️同事都食得好滿足地點喺One Island east 隔離, 喺鰂魚涌返工嘅朋友都不妨可以去試一試👍🏻

主菜叫左炒金邊粉包蛋$98

2022-07-19