2023-03-31
🐷💛今日fatpigssss帶大家黎到銅鑼灣食馬拉野🇲🇾 今次要介紹嘅係都幾出名嘅蘇媽蘇媽🥳佢係主打馬來西亞菜式~小編係平日嘅夜晚大約七點去,兩位吾洗等就可以入得🥰裝修方面,餐廳係用左南洋茶室嘅懷舊風格設計,牆上嘅壁畫勁有馬拉風味🤩座位與座位之間都有一定嘅空間,而且都算乾淨衛生😚入座後冇耐店員就比左張單我地,叫我地用QR code落單,相當方便~——三層肉肉骨茶🐷($58)呢度既肉骨茶可以揀吾同嘅部位😚有啲部位係幾特別… 同埋係可以按照個人口味選配菜,例如油條、白飯等等。落左order之後店員會先送上熱辣辣嘅肉骨茶(可以任添架!)😚肉骨茶係用馬拉配方、用多種藥材長時間煲煮而成~飲落都幾順口🥰湯底味道濃郁~藥材味都算濃🥰但可惜三層肉食落吾算入味🥹啲肉亦略嫌有啲鞋~上次食嘅豬腳彎好食啲🥰不過配埋黑醬油同蒜頭食會好食好多!高佬麵配雞扒🐣($72)呢個就一般般🙊一開始係想試下個高佬麵😚但原來只係普通嘅豉油王炒麵😞係另外加左啲魚乾😂味道方面亦偏咸🥲雞扒就係普通嘅黑椒雞扒~皮算脆但味道都係冇乜特別🥹吾推~椰香咖央多士🍞($35)呢個係每次嚟食必食嘅甜品😍😍個咖央嘅班蘭醬真係好濃🥰濃得黎仲唔會好甜!
——
三層肉肉骨茶🐷($58)
高佬麵配雞扒🐣($72)
椰香咖央多士🍞($35)
呢個係每次嚟食必食嘅甜品😍😍個咖央嘅班蘭醬真係好濃🥰濃得黎仲唔會好甜!配埋個烘到好脆既多士同牛油,真係好正好滿足🤤食到停吾到手😂😂推!大家去到一定要試下~不過有啲可惜嘅係今次個包吾夠熱…上兩次係熱嘅食落就更好食!
——
蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖
好味指數😋:7/10
環境指數🖼:7/10
服務指數💆🏻♂️:7/10
Cp值💓:7/10
服務費📍:❌
人均消費💰:$85
Encore:Yes
#eatwithfatpigssss#fatpigssss#foodie#foodgram#yumyum#malaysia#chicken