2016-10-15 947 瀏覽
女人喜歡做的是...係行街同食飯~同3個fd係銅鑼灣行完街,梗係要醫肚~有人想食豬手,search openrice睇到呢間Schnee 好似幾好,試下好唔好味先!叫咗薯仔湯,牛唇溫泉蛋 salad,主菜有德國腸,一個pasta,一個knuckle 同埋甜品。薯仔湯好夠味,濃得黎唔會濟,會跟埋片包上。牛唇溫泉蛋salad - 啲friend嗌嘅,初初以為係parma ham, 食完佢地先話係牛唇,即刻O 咗咀......但又唔覺有咩奇怪味,味道同parma 差唔多, 牛唇仲滑啲添,有驚喜。撈埋我至愛溫泉蛋勁夾,可以encore! Knuckle - 德國餐廳食豬手是常識吧!不過唔係間間好味,有d餐廳會整到過咸,有d餐廳會整到個皮好勒,呢間就岩岩好,熱辣辣送上黎好香,皮夠脆,肉夠嫩亦無酥味。加埋側邊既醃菜送,一啲都唔滯!西班牙辣肉腸香蒜意粉有強烈既香蒜味,肉腸少少辣刺激味蕾,配以清新的蕃茄,味道更有層次。德國腸average啦,始終腸都係間間差唔多正常野又夠大碟。薯蓉好食好CREAMY不過可能knuckle太正,有對比~ 腸仔啱男仔食多d,奈何我地4個都係女仔,食得唔多。甜品都好正,係m

薯仔湯好夠味,濃得黎唔會濟,會跟埋片包上。
牛唇溫泉蛋沙律
不過可能knuckle太正,有對比~ 腸仔啱男仔食多d
,奈何我地4個都係女仔,食得唔多。
甜品都好正,係movenpick雪糕,冇得輸
牛唇溫泉蛋沙律