2017-08-22 554 瀏覽
同朋友行葵涌廣場行到好肚餓,見到有咁多小食都唔知食邊樣好,食完麻糬之後仲想食野 我地兩個都想食撈撈,朋友最後揀左撈撈雞。我唔太食得辣,朋友鍾意食雞胸,所以揀左雞胸+配菜3份,鹽水汁小辣($40)。見到佢地有好多配菜揀,仲有生果老闆非常有心機介紹唔同食材,特別推薦哈密瓜,結果我地聽老闆講,揀左雞脾菇、青瓜、同埋哈密瓜,撈完出黎俾我地想像既份量多雖然係即叫即撈,雞胸非常入味,一d都唔鞋,青瓜同雞脾菇新鮮爽口,個汁調得岩岩好,有味得黎又會食到新鮮配菜既味道,而夾哈密瓜真係老闆推介時所講:「超好味」!好彩聽左老闆講有嗌其實小辣對我黎講巳經好辣,但又忍唔住一路嗌好辣一路食喎老闆仲俾左泰辣汁我地試,朋友話好好味!老闆話每次煲個汁要煲2個鐘,而d雞,浸水浸熟,再浸過冰水後,原來會整起層皮刮走皮同肉中間個層肥膏難怪咁好味!佢地堅持用新鮮食材,一次唔會買好多,因為放得耐口感會唔同,所以哈密瓜會賣晒架!另外我見佢地有秋葵,番石榴,都幾特別,下次有機會要試下我地企左係鋪位較出僅有既空位一路食一路同老闆傾計,好欣賞佢地預備食物既用心,又咁有人情味咁同客人傾計分享,因為係香港真係愈來愈少了。
我地兩個都想食撈撈,朋友最後揀左撈撈雞。

B餐-雞全胸+配菜3份

其實小辣對我黎講巳經好辣,但又忍唔住一路嗌好辣一路食喎

B餐-雞全胸+配菜3份