叫得做「chat point」 o既台式小店,應該會係個食個飯、吹個水o既好地方了吧!從商場走廊都見到佢牆身畫上o既graffiti,帶出到珍珠奶茶o既主題,punky 之中又不失可愛~迷你肥牛飯(下午茶餐,$43 無加一) 雖然話係迷你,但係餸都有唔少,鋪到滿一滿。d 肥牛一睇就知用滷水醃過好耐,染成深沉o既顏色,果真入味!跟飯附上一兜幾惹味,類似蒜蓉豉油o既醬汁,撈飯一流~ 呢d 飯麵餐可配一款4 選1 o既佐餐小食,我揀o左滷水蛋,自然同個飯特別夾。朋友則叫o左碗迷你炸雞翼米粉($43),有2 隻雞翼,睇落都幾大隻飽滿。我用d 肥牛同佢換隻雞翼o黎試下,層皮食落幾酥脆,有少少似鹽酥雞o既製法。佢o既跟餐小食揀o左雲耳,食落爽口,同埋加入多多蒜碎,令人口水直流……再叫多客蛋餅share 食,呢d 台式蛋餅($34) 有3 款口味,一於叫個雙拼(加$5) 試多d 款。我地叫芝士拼肉鬆,以小煎pan 咁上,賣相唔錯。o係個蛋度加上o左麵粉,口感煙韌亦富飽肚感。將d 材料卷成一卷讓人一啖放入口,好好食,芝士半溶奶滑,連埋肉鬆又夠晒台灣風味,無得彈!頭先兩個茶餐已包包括珍珠奶茶、巨峰提子汁

迷你肥牛飯
迷你肥牛飯 ($43)

迷你炸雞翼米粉 ($43)
炸雞翼
雲耳

芝士拼肉鬆台式蛋餅 ($39)
芝士拼肉鬆台式蛋餅

頭先兩個茶餐已包包括珍珠奶茶、巨峰提子汁等多款台式飲品,所以其實係好抵食。朋友叫乳酸綠茶,我就加少少錢,升級去黑糖珍珠奶茶(加$10),比起無加黑糖o既版本,當然濃甜得多~
乳酸綠茶($0)、黑糖珍珠奶茶(加$10)
食物
迷你肥牛飯
迷你炸雞翼米粉 ($43)
雲耳
芝士拼肉鬆台式蛋餅 ($39)
芝士拼肉鬆台式蛋餅
乳酸綠茶($0)、黑糖珍珠奶茶(加$10)