2024-11-27 249 瀏覽
HAND3AG THE TABLE - 太古📍太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖之前一直都有食過hand3ag, 覺得佢既三文治set好好食,性價比又高。今次黎到同系列位於太古既 the table, 呢到係以食正餐為主,當然仲有以前都有既signature 自選沙律,岩晒呢到附近既OL. 呢到有晚餐set, 價錢合理,加$10就可以配埋set. 烤三文魚柳•普羅旺斯雜菜燴•奶油薯蓉 - $170呢個main我地加左$10轉set, 要左是日餐湯同冰茶。 餐湯係蔬菜湯,入邊蔬菜粒粒好多,口味好啱女士。冰茶就係伯爵檸檬,好特別。講返主菜,三文魚外面烤得超級脆,入面肉質好Juicy,調味唔會過重,仲有魚嘅鮮味,值得一讚係佢個雜菜燴,係茄汁底,入面有蕃茄、茄子、瓜等等,口感好好,又唔會太酸。香烤慢煮加拿大豬鞍架•烤時令雜菜•奶油薯蓉 - $200豬扒外面烤得得一浸焦香,切開嘅時候入面係軟腍腍唔會太肥嘅豬安肉,感覺好似食咗叉燒咁,但又唔會有咩罪惡感。佢嘅雜菜亦都有翠玉瓜、蘿蔔、烤薯仔,好balance。個奶油薯蓉就同三文魚嗰個一樣嘅,佢唔會太鹹啦都好滑,好香牛油味,仲有少少
HAND3AG THE TABLE - 太古

📍太古太古城道20號太古城金殿台元宮閣地下G404號舖

烤三文魚柳•普羅旺斯雜菜燴•奶油薯蓉 - $170

香烤慢煮加拿大豬鞍架•烤時令雜菜•奶油薯蓉 - $200
豬扒外面烤得得一浸焦香,切開嘅時候入面係軟腍腍唔會太肥嘅豬安肉,感覺好似食咗叉燒咁,但又唔會有咩罪惡感。佢嘅雜菜亦都有翠玉瓜、蘿蔔、烤薯仔,好balance。個奶油薯蓉就同三文魚嗰個一樣嘅,佢唔會太鹹啦都好滑,好香牛油味,仲有少少香草味。

見到佢嘅Menu仲有happy hour有薯條+2杯酒精飲品都係$59,絕對推薦喺附近嘅辦公室人士過嚟飲返兩杯。