星期日,優閒日,與男友係沙田,行到攰攰地見Food court 入面人多沒位座。。就諗住搵呢間坐得好d 既cocomo,試下high tea.Order左一份 tea set,飲品叫了凍咖啡及奶茶。Tea set 到了,外觀甚美!適合喜歡影相既美女們。但當中甜品同想象中有d落差。因2層高既tea set .上層滿載既大多數係牛油蛋糕(感覺有d似美心西餅),只得一件藍梅cheese cake,同2件小甜撻(栗子&乳酸味)下層 有4件三文治同2件蛋沙律多士。牛油蛋糕類我不太愛吃,所以只叉左一小口,都係普通既味.blueberry cheese cake 略甜,挺結實,算ok.甜撻,一般而已,撻皮不好吃蛋沙律多士,好味 三文治方面,竹炭包夾著三文魚,好味!白麺包夾著吞拿魚的都ok.令全餐加分的地方係飲品,沒想到奶同糖漿都另外上。凍咖啡,咖啡味重,亦香,自己加奶,令咖啡更滑,連平日怕咖啡苦要加多d糖既我,落左極小糖都已經滿足,好喝 凍奶茶,男友飲,落左少奶少糖,茶味香濃,都好喝:)總括,對於比較喜歡食有mousse cake 奶凍 果凍 啫喱 cheeses cake 等high tea既我,
星期日,優閒日,與男友係沙田,行到攰攰地
見Food court 入面人多沒位座。。

Order左一份 tea set,飲品叫了凍咖啡及奶茶。

下層 有4件三文治同2件蛋沙律多士。

牛油蛋糕類我不太愛吃,所以只叉左一小口,都係普通既味.
TEA SET

甜撻,一般而已,撻皮不好吃
蛋沙律多士,好味

三文治方面,竹炭包夾著三文魚,好味!
白麺包夾著吞拿魚的都ok.

令全餐加分的地方係飲品,
沒想到奶同糖漿都另外上。

凍奶茶,男友飲,落左少奶少糖,茶味香濃,都好喝:)

總括,對於比較喜歡食有mousse cake 奶凍 果凍 啫喱 cheeses cake 等high tea既我,見到有咁多牛油蛋糕,有d失望。但勝在飲品好飲,其他小咸點好味。而且埋單,唔使$200/2人 ,可以坐得舒服,享受一個星期日tea time,都算係咁了^^

2013-09-29
5 分鐘 (堂食)
  • 凍咖啡
  • 奶茶 蛋沙律多士