2023-07-27
上次渣車經過都俾佢藍色鋪面吸引住,今次剛好係附近做嘢,所以就決定要入嚟食返個LUNCH~整個環境都有唔同嘅Hip Hop元素,型格嘅裝修佈置、塗鴉打卡牆同埋音樂,所以一入到嚟到好有Feel,感覺係Hip Hop氣氛下食嘢又幾特別哦~菜單上嘅菜式選擇唔算多,不過就俾我好多驚喜`先嚟兩杯打卡度高同好飲嘅特飲,我嘅係ʙʟᴜᴇ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ sᴏᴅᴀ,層部嘅紫藍色蝶豆花,再加入伯爵茶梳打。喝之前拌勻一下後,仲會變成綠色飲品,所以除左有外表之外,仲幾好玩哦…哈哈,當然個味道都係唔錯~大少嗰杯係 𝙇𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙚𝙖,淡淡荔枝蘋果味,入口都好清新,啱晒解膩~主菜就先嚟 sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ,好鐘意佢依個配搭,一切開蛋黃流出,再加埋煙三文魚同沙律菜一齊食,個口感非常豐富~之後就係Tomato Bacon Pasta with Poached Egg,佢嘅意粉煮得好彈牙,加上水波蛋依個精髓,所在食嘅時候流心蛋黃汁撈埋蕃茄同煙肉碎,酸酸甜甜,好醒胃呀~當然唔少得最吸引我地嘅甜品ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴜᴇɴᴏ ᴄʀᴏғғʟᴇ
當然唔少得最吸引我地嘅甜品ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʙᴜᴇɴᴏ ᴄʀᴏғғʟᴇ ᴡɪᴛʜ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ,依個真係要極力推介,因為真係好好食,兩層酥脆牛角窩夫加上大量榛子醬,而頂層就有雲尼拿雪糕同忌廉,重點就係窩夫周圍放滿焦糖爆谷,同面層嘅繽紛樂,絕對係邪惡之選~