2010-02-10
星期日擺咗個烏龍,所以响旺日無啦啦走咗出旺角,咁既然去到旺角無理由唔去愛爾蘭瘋薯整番隻熱狗架! 雖然我們四人都極飽,但係都不忘買番 3隻熱狗回家!點知返到屋企唔夠ㄧ個鐘我哋三個就消化咗兩隻半熱狗啦,大家都仲未夠喉添!唉…早知就買 4隻大狗啦…嗚嗚嗚…我只係買咗$9 嘅細狗咋!(都唔夠攝牙啦!)仲要無得簡我最鐘意嘅芝士腸添!嗚嗚嗚…不過好彩條不知名嘅腸都好好味+埋酸瓜醬,哇!好好味ㄚ!無論如何我下次ㄧ定要買 2 隻大狗!哼…我好想食ㄚ…(遙遠的牠) 我最鐘意係佢哋嘅熱狗係芝士腸加蜜糖介辣($20隻),佢哋嘅熱狗腸都幾大條嫁,個飽又軟硬適中,所以整體嚟講都好好味!(我們覺得)由于,老公唔鐘意食芝士腸,佢嫌漏喎!所以我咪 order 咗個煙肉腸加酸瓜醬比佢囉!依!但係都幾好味喎!佢呀(我老公)!連响超市買嘅極品車打芝士腸都話漏,仲食到打晒冷震添!哇!我同阿仔就話不知幾正!(減價都要買成 $49.9 包嫁) 不過,我試過佢哋嘅焗薯皮,味道都係ㄧ般啫,始終覺得個香味‘踭’D,但係佢都係好過我上
愛爾蘭瘋薯整番隻熱狗架!
狗!哼…我好想食ㄚ…(遙遠的牠)
正!(減價都要買成 $49.9 包嫁)
係好過我上次介紹過果間 Anothy 嫁!估唔倒? 因為佢夠薯味囉!至於,佢哋出名嘅薯條,
我就無試過嗱!Why?因為我已經中咗 Mcdonald 嘅薯條毒,深深愛上佢哋嘅味精味道不能
自拔嗱!
講番 Ireland's ,我須然都愛吃佢哋嘅酸瓜醬,但係我覺得隻醬係有味精嘅,因為我
食完會覺得個口有 D ‘行行地’又有小小口渴! 不過,下次我都會試嘅!(試問家鎮除咗
住家飯,邊道無味精嫁?!只差多與少啫!你唔好同我講雞粉∕雞精唔係味精囉!)其實,
我本身係唔食酸瓜∕青瓜嫁,但係食熱狗就除外囉!
我食過 IKEA 嘅熱狗,覺得個飽略硬、酸瓜醬很酸,但 $5 噤抵食你想點?!N 年前
又食過阿蘇介紹個間老牌快餐店嘅熱狗,覺得都幾好、好多醬汁!上年又去過銅鑼灣紀律部
隊區樂部裏面嘅西餐廳,食過熱狗同多士,又覺得佢哋D 飽都好正!新鮮又有彈性,總之好
味!但,現在,仍然榮登我嘅 Hot Dog 第ㄧ位,始終都係這間愛爾蘭瘋薯(Ireland's
potato)!第二位?咪紀律部隊區樂部裏面嘅西餐廳嘅熱狗囉!
下次去開登打士街(家樂商場對面,向廣華醫院方向),記得試下啦!不過要注
意:–果道無得堂食,只可以企係街邊食;或且 take away返屋企!