2022-01-22 314 瀏覽
MTR :Exit E1 ,IFC Codiva 嗰層Zara 方向前行一陣就到朋友介紹我嚟食 英國品牌午餐 2:30pm之前order就可以享用到 而且仲可以坐到五點幾慢慢嘆 無懼催促交枱比起晚市 Lunch 相對抵食 $250 each set 當然某啲 appetiser 同 main 要加錢朋友話未食過嘅一定要試吓佢個招牌菜Lunch Add $150 叫個 Waffle and duck 賣相都好新奇刺激下邊嗰層係格仔鬆餅 中間有隻鴨髀 頭頂有隻煎到閃滑半生熟嘅雞蛋 旁邊有兜糖漿自行淋上面第一眼見到哇左一聲 又咸又甜咁點食一路食都覺得幾得意嘅 一試無妨不過下次嚟我又會叫第二啲嘢食始終咁樣嘅combination 唔係asian嘅習慣我哋通常食完鹹嘢先再食甜野Appetiser 就一定要加錢+50食佢個鵝肝醬配包包確實係好香 雖然個包包唔特別熱脆但係嗰醬我係食到最後一啖都不停咁刮隻樽仔好想繼續食落去嗰隻朋友頭盤就叫咗個三文魚他他 伴脆脆餅同埋+$200 食咗個牛扒 旁邊有幾碌薯仔可能呢兩樣都唔係我鍾意食嘅嘢所以冇乜感覺甜品得兩款都係雪糕一個係芝麻拖肥雪糕一個有窩夫底嘅桂皮雪
朋友介紹我嚟食 英國品牌午餐

甜品得兩款都係雪糕
一個係芝麻拖肥雪糕
一個有窩夫底嘅桂皮雪糕
比較喜歡平實就揀桂皮雪糕
鍾意特別嘅朋友當然係要揀芝麻拖肥味雪糕啦~
芝麻打開係好似一個紙包蛋糕底鬆鬆散散

整體覺得呢度坐得舒服
Lunch來講坐喺IFC環境唔差 幾過癮值得
價錢唔貴
燒銀紙嘅香港區平時去啲好啲嘅地方hightea都要五六舊水一個頭

Staff ok

FOIE  GRAS CRÈME  BRULEE  +$50
DUCKi  &  WAFFLE  +$150
DUCKi  &  WAFFLE  +$150
ATLANTIC SALMON TARTART
USDA  GRAIN  FED  RIB  EYE+$200
BLACK  SESAME  STICKY  TOFFEE  PUDDING
MAPLE  GLAZED  GRANNY  SMITH  APPLE  WAFFLE
2022-01-21