2014-01-22 1389 瀏覽
今晚收工同朋友到SOGO行吓,之前已經聽講過話開咗間HELLO Kitty Cafe,於是走去望望。本身以為係一間好Cute嘅Hello Kitty Cafe,點知原來係無得坐。成間店設計都用木為主,我反而幾鍾意,望落去幾簡約,好舒服。雪櫃有好多款味嘅Macaron,仲有大大小小嘅蛋糕,最吸引就係蘋果蛋糕,有一個係大蘋果,真係好得意,聽店員講原來咁岩只係今日新返,遲啲要訂先會有,不過個大蛋糕$280一個,我覺得貴咗少少,雖然真係好吸引。XD個雪櫃啲Macaron同Cake好colorful,好靚呀!本來想叫個小蘋果蛋糕試吓,但係因為食飽飯,所最後試咗個細細哋嘅Apple Pie。外層脆脆哋,入面果肉清清甜甜,又唔會太過甜,我鍾意!(個Pie可以熱食,仲可以要求店員翻熱架!)然後我哋再嗌咗杯Rose Latte,其實我本身對Rose嘅食物麻麻哋,不過朋友仔想試吓,唯有順吓佢意。Coffee面有Hello Kitty樣,幾得意!我試咗一啖,咦,又覺得OK喎!!!我本身唔鍾意太濃味嘅嘢,呢個Rose Latte唔太濃,好香玫瑰味,值得推介呀!順帶一提...呢度啲職員服務幾好,而且好有耐性講解
成間店設計都用木為主,我反而幾鍾意,望落去幾簡約,好舒服。

外層脆脆哋,入面果肉清清甜甜,又唔會太過甜,我鍾意!
(個Pie可以熱食,仲可以要求店員翻熱架!)

順帶一提...呢度啲職員服務幾好,而且好有耐性講解邊款Cake同Macaron好食,唔錯唔錯!
我下次一定要試吓蘋果蛋糕同Macaron!!!!!
2014-01-21
  • Rose Latte