2018-07-04 505 瀏覽
L.D.K. by Ufufu Café  係一間來自日本九州嘅日本料理餐廳,星期6帶埋仔仔去食。可能過左午餐高峰時間,唔洗等就入左去了揀食lee間既原因,為左佢個兒童餐。價值$68蚊嘅佢 份量對小朋友來講都幾足,有肉醬意粉,炸蝦,雞翼,薯角,八爪魚腸仔,不過味道比較濃DD但都有DD菜跟番~健康番小小注意:佢唔一定俾車車餐盤,有機會係子彈火車餐盤,開頭俾錯左,仔仔係拒收既,好彩餐廳肯換番。如果小朋友有指定既,最好落單時講清楚~最後 食完會有小玩具送~(不過店員太忙,唔記得)大人方面我地叫左日式肉汁蛋包飯 ($78) 同 蕃茄卡邦尼意粉($88)  ,份量唔算多,味道不錯卡邦尼意粉相當creamy,重有厚切嘅煙肉蛋包飯d蛋好滑~入面包了有用醬汁炒過嘅飯,但味道不濃,加埋肉汁,好好味我地另加左$48 變套裝~有個酥皮湯,沙律同一小碗白飯,食埋就夠飽了 不過整體來道~對平常食得較淡嘅 我地 來講都係濃味左D  希望下次可以試埋店內嘅甜品,賣相真係好靚,好日本呀~

揀食lee間既原因,為左佢個兒童餐。
兒童餐

但都有DD菜跟番~健康番小小

最後 食完會有小玩具送~(不過店員太忙,唔記得)

蕃茄卡邦尼意粉

卡邦尼意粉相當creamy,重有厚切嘅煙肉
日式肉汁蛋包飯

套餐- 酥皮湯
套餐- 沙律

不過整體來道~對平常食得較淡嘅 我地 來講都係濃味左D

希望下次可以試埋店內嘅甜品,賣相真係好靚,好日本呀~
題外話/補充資料: 店內有BB椅, BB餐具提供 水是有竹灰淨化的水
2018-07-01
5 分鐘 (堂食)