2022-07-08
🔖 La Casa 坐落於上環文咸街,以其檸檬色嘅外牆、發光嘅燈箱和霓虹燈招牌而引人注目,吸引食客駐足品嘗美食。 創始人兼主廚 Tom Hui 致力於以新漢堡菜單中將各種cheese與唔同嘅肉類和配料搭配喺一起,以開發獨特嘅風味。 💬 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89La Casa 自豪地認為呢個系佢嘅標志。150 克嘅牛腩片夾喺厚厚嘅cheese、黃瓜和洋蔥之間,並帶有芳香嘅松露醬,營造出意想唔到嘅深度。嫩牛腩,煮至中等,質地略帶噍勁,我對面包滿意既蓬松又松脆,呢個正系我熱愛漢堡嘅心所渴望嘅。 💬 燒烤四川麻辣醬漢堡 $62除咗以cheese為主嘅選擇外,亞洲風味嘅漢堡也引起了我嘅注意,比如呢款令人興奮嘅雞肉和四川麻辣漢堡。 鮮嫩多汁嘅雞肉牛排搽上四川風味嘅麻辣醬,味道甜美,辣味十足,配上一大片脆黃瓜和蘿白絲。 💬 Combo +$26組合選項,我試了麻辣雞翼和雙層cheese薯條同薯角。 薯角覆蓋著一層厚厚嘅松露蛋黃醬,味道濃郁,但我發現佢哋嘅外皮唔夠脆。 雙層cheese炸薯條系另一個好味嘅選擇,另外仲有芳香嘅四川花椒雞翼 📝 總結La Casa 擁有美好時光嘅氛圍,絕對係品嘗漢堡
💬 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89
💬 燒烤四川麻辣醬漢堡 $62
💬 Combo +$26
📝 總結
La Casa 擁有美好時光嘅氛圍,絕對係品嘗漢堡和啤酒嘅好去處,佢哋創新地將唔同種類cheese與各種肉類和配料搭配喺一起,創造出自己風格嘅漢堡,令人欽佩。 堂食和外賣嘅折扣唔時提供,因此請務必詢問。