2024-04-24
專程入荃灣探朋友,朋友介紹去屋企附近 La Mensa Grill & Bar 晚飯,仲話要早啲落去食,驚一到 peak hour 會好多人攞唔到位(下次預先 book 定就唔駛怕)!入到餐廳,餐廳氛圍好 chill!樓底好高、播住輕快流行音樂,地方闊落,好啱親友暢聚放鬆放鬆☺️餐牌上有好多海鮮類選擇,亦有大路嘅肉食、主食。考慮緊食咩嘅時候,後面枱食客已經食完個生蠔連酒拼盤,仲同侍應講,生蠔好肥美要 encore!不過最後我哋決定嗌light light地嘅吞拿魚同 pizza 🥰芝麻吞拿魚魚塊 Crusted Sesame Crusted Tuna Chunks ($135)呢味吞拿魚實屬健康之選,鐵質同各種礦物質極豐富🤩 吞拿魚鮮味至極,外面包住嘅烤香黑白芝麻脆皮更令成道菜嘅香美提升高一個層次!拼埋 生洋蔥、蕃茄同香芒嘅果味,喺口裏面拌住吞拿魚爆出嚟,精彩絕倫😘意大利辣香腸披薩 Pepperoni Thin Crust Pizza ($165)辣肉腸 pizza,材料經典簡單,只要係鍾意蕃茄、芝士同辣肉腸嘅朋友,都無法抗拒!個 pizza 出爐熱辣辣香噴噴,薄批底脆卜卜唔韌,芝士更可
今晚餐廳更有播生日歌慶祝食客生日,氣氛好好!環境好,價錢又合理,朋友真係冇介紹錯!六點入座一陣,餐廳即 full-house!受歡迎程度唔講得少 😇
📌 La Mensa Grill & Bar
📍 荃灣楊屋道88號Plaza 88地下5-7號舖
#westernfood #hkfoodie #hongkongfood#tseunwan #eatwithr #香港美食 #foodporn #lamensagrillandbar #lamensa #cheese #pizza #tuna #fruit #oyster #foodlover #barfood #bar #sangria #beer #draughtbeer #happyhour #chill #chillvibes