2019-08-11 247 瀏覽
今晚同好姊妹嚟到沙田圍附近, 見到佢做緊十蚊一隻生蠔之夜, 我同姊妹諗都唔諗即刻入咗去。我哋叫咗兩個set dinner, 頭盤有煙肉忌廉芝士焗青口 ,煙三文魚凱撒沙律, 餐湯就有蟹肉龍蝦湯 ,主菜有安格斯肉眼扒同埋德國咸豬手, 咁當然啦我哋叫埋我哋嘅最愛number3 法國生蠔。煙肉忌廉芝士焗青口: 一嚟到個賣相非常鮮艷, 青口鮮甜, 個汁好creamy。煙三文魚凱撒沙律: 生菜好新鮮好清新。蟹肉龍蝦湯: 蟹肉同湯出奇地夾 蟹肉鮮甜爽口 湯味 濃郁適中 一定要叫安格斯肉眼扒 我哋叫咗七成熟 廚師煎到啱啱好真係七成 唔係好似某一啲餐廳overcooked咁 講返塊扒真係肉汁鮮嫩 鋸起上嚟 真係好滑 真係一食落就 知道 係優質上成牛扒德國咸豬手: 其實隻鹹豬手塊皮非常之脆食落同我上次喺德國食個隻咸豬手起碼有九成似! 鍾意食豬手嘅朋友一定要order!至於甜品:Creambrulee,香濃嘅焦糖味 搭配好嫩滑嘅蛋,完全係酒店級數嘅level!真係好多謝好姊妹帶咗我嚟呢間咁優質嘅餐廳!

煙三文魚凱撒沙律: 生菜好新鮮好清新。

真係好多謝好姊妹帶咗我嚟呢間咁優質嘅餐廳!