2021-06-21 895 瀏覽
今日係油麻地個頭想食個下午茶,就黎左呢間打卡勝地既Mamaday Studio。Mamaday Studio裝修同其他Mamaday一樣有玩味,係以鬼屋為主題,門口以紅白藍色爲主,非常突出,離遠都望到,夠特別。地下個層既内在環境裝修都唔錯。係地下收銀買完同攞完野食就自己行去隔離個座再上樓找位坐。記得自己攞埋餐具同紙巾。呢度只有輕食如蛋糕,簡單Bagels,但係咖啡有好多唔同款,另外都有茶同特飲。今次我地每人叫左一件蛋糕分享。呢度好似有三層,二樓有一個露台,景觀唔錯,唔係夏天黎既話坐露台應該都幾好feel。但係今日超熱,我就坐室内算數。伯爵茶戚風蛋糕 $52伯爵茶戚風蛋糕唔止係戚風蛋糕,原來仲有好多伯爵茶輕忌廉同少少花瓣係上面,賣相好唔錯!戚風蛋糕非常鬆軟,食落好似馬拉糕,伯爵茶味道就唔算濃,反而輕忌廉既伯爵茶味道較爲濃,滑溜既忌廉配鬆軟既戚風蛋糕一齊食好夾。芝麻豆腐慕絲蛋糕 $48呢個芝麻豆腐慕絲蛋糕分三層,分別係芝麻慕絲,豆腐慕絲同最下底既餅底。慕絲好滑,而芝麻同豆腐味道都好香濃同夾,加上餅底適當既厚實程度,好味道又有層次感!今次試既兩款蛋糕都好食!食完心情都好起黎!

伯爵茶戚風蛋糕 $52

伯爵茶戚風蛋糕

芝麻豆腐慕絲蛋糕 $48

今次試既兩款蛋糕都好食!食完心情都好起黎!
2021-06-21
伯爵茶戚風蛋糕