2005-06-03 16 瀏覽
同朋友行開灣仔, 佢一見到SUBWAY個招牌就第一時間拉我入去買外賣, 然後講起當時在美國一邊揸車, 一邊食12吋meatball的往事. 朋友當然又係叫他至愛的12吋meatball配燕麥包, 我則揀了6吋的cheese & steak配parmensan oregano包. cheese & steak冇想像咁"芝"味, 酸瓜蓋了部份味道, 下次都係唔要. Honey Mustard醬亦唔太夾成個包. Meatball反而幾惹味! 不過食時都需要一些技巧, 否則一面食, 餡料一邊跌, 都好狼狽! 其實我可以食到12吋, 不過緊口中, 所以6吋勉強OK, 但卻忍唔住食左成包跟餐的LAYS薯片. =p