📌 日和号壽司料理 - 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖🗓(11/10) 星期二 ⏰ 晚上7:15左右 💈特式:好小過嚟九龍灣,尤其係唔近地鐵站嘅Megabox,今日咁啱過開嚟就順便食埋個Dinner,上到樓上仲有好多餐廳,見到一間日本餐廳門口有架地鐵列車嘅造型,大部分食品仲做緊半額優惠,所以就試試佢。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:睇完佢個半額list,好多野都想試,見佢半額咁低,所以叫左4款刺身,12碟壽司,同埋1個小食,等我又同大家講下味道先......刺身🐟 - 刺身叫左三文魚腩/劍魚腩/油甘魚/帶子,除左帶子有6片,其餘每款都有4片,厚薄切得都適中,而且每款都好新鮮,擺盤亦睇得出有心思。壽司🍣 - 見咁抵,所以想試邊款就叫,結果叫左12款,包括6吋三文魚/劍魚腩/吞拿魚/帆立貝/海膽/香蔥吞拿魚腩/三文魚籽/火炙左口魚裙邊/火炙柚子胡椒帆立貝/鰻魚/油甘魚/北寄貝,每款都覺有特式,size都合理適中,當中特別好食我推介火炙左口魚裙邊/火炙柚子胡椒帆立貝/鰻魚/油甘魚同北寄貝。八爪魚小丸子🐙 - 因為我本身就唔鐘意食呢d小丸子,不過朋友想試,所以就叫左
🗓(11/10) 星期二 ⏰ 晚上7:15左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

八爪魚小丸子🐙 - 因為我本身就唔鐘意食呢d小丸子,不過朋友想試,所以就叫左,但佢又做得幾好,唔太粉嘅感覺。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 飲品就無做半額,但我地都叫左1杯白桃乳酸梳打同1杯梅子青檸梳打,味道都唔錯,唔太甜,尤其是梅子青頭檸梳打,值得推介試下。

🍽環境:餐廳環境好大,仲有一架地鐵列車造型嘅卡位,打卡一流,枱與枱之間都好闊落,坐得相當舒適,環境又唔嘈,可以慢慢坐傾下計都幾好。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務態度好好,會詳細介紹個menu同當日推介,上菜速度都快,收碟亦都好快速。

💰💸價錢:如果無做半額優惠,呢餐差唔多要成$1000,但而家有優惠埋單只係$600左右,叫到成枱都係野都真係抵食。

🐲💬總結:呢個價錢/食物質數/環境,的確相當唔錯,去開Megabox嘅朋友會建議試下。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2022-10-11