2022-10-06
【九龍灣Megabox大足滿刺身飯🤤爆丼屋】-小編今日去九龍灣嘅ikea買野🥴順便食埋個晚餐經過🤩爆丼屋🤩比佢廣告牌嘅刺身飯吸引住🪧二話不說就入咗去-丼飯嘅選擇好多😌價錢由$158-$398不等😗大家可能覺得佢嘅丼飯定價有啲高🙇🏻♀️不過佢真係好足料同埋食材新鮮🫶🏻對得住個價錢除咗刺身飯之外,餐廳仲有售其他食物💁🏻♀️好似壽司🍣、燒物、手卷、揚物同沙律~🥗- 😋制霸鵝肝海鮮盛丼😻 $278+1鵝肝|炙帶子|三文魚籽|黑魚子|加拿大海膽半條小編一見到佢嘅時候真係兩眼發光🤩食物本人比餐牌照片更誘人😍新鮮嘅刺身鋪滿成隻碗🥰充滿光澤超澎湃💖炙光帶子嫩滑得黎帶點焦香👍🏻加拿大海膽超鮮甜入口即化🫶🏻勁爆好食😋鵝肝落咗甜醬油煎香😜幾香口不過略嫌不夠油香三文魚籽望落晶瑩剔透😝粒粒飽滿醋米飯酸度剛好🍚把蛋黃篤穿再加埋三文魚籽食😍帶有海味同鹹甜交織的卵汁係口中爆開🥳好夠味豉油都唔洗落😙超幸福勁滿足😌好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋三重大極上丼🦀 $398+1海膽|松葉蟹肉|拖羅呢到全部都會貴價刺身🤩堆到🈵晒成座山咁😋真係名副其實嘅『爆丼』‼️拖羅係厚切架!勁肥美😜口感軟嫩😝顏色粉紅,脂肪比例較高😎天然魚油脂甘香,魚
小編今日去九龍灣嘅ikea買野🥴順便食埋個晚餐
三文魚籽望落晶瑩剔透😝粒粒飽滿
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖
😋三重大極上丼🦀 $398+1
海膽|松葉蟹肉|拖羅
拖羅係厚切架!勁肥美😜口感軟嫩😝顏色粉紅,脂肪比例較高😎天然魚油脂甘香,魚香持久
至於海膽同樣好鮮甜creamy😙呢間嘅海膽係小編介紹過咁多間餐廳入面都算數一數二高質👑
如果唔係男朋友想食拖羅😗我一定嗌「三色海膽盛丼」😮💨
松葉蟹肉好重海水味🥴絲絲蟹肉送飯一流🤪
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗
😋波子汽水 每枝$28+1
有得揀原味、菠蘿味🍍同士多啤梨味🍓
📍 爆丼屋
@bigbangdon.hk
九龍灣:九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox1樓21-22號舖
旺角:旺角山東街57號地下
💸人均消費:$400