2019-09-04
咁啱有朋友住喺將軍澳嗰頭,原來Moo Beef Café在幾個月前已經正式登陸將軍澳中心!約佢食飯就順便去試一試啦!餐廳裝修以藍色、橙色及白色為重點,原來裏面啲裝修都有設計得獎,走年輕風格仲有少少玩味添!燈光偏向柔和,坐落去都比較舒適,亦都有空間感,感覺不錯。講返嘢食先,我哋就叫咗以下項目餐湯椰菜忌廉湯有好香嘅椰菜味,完全唔會膩,而且質感濃郁,材料十足。U.S. Sirloin 8oz見到個賣相已經唔錯,食落去質感唔肥,加上時間處理得啱啱好,口感唔韌但係好彈牙,而且size比想像中大塊,好夠食!食得出冇用梳打粉整過,原汁原味。伴碟仲有焗芝士粟米片同黑醋沙律,感覺上無論沙律定前菜都已經有齊,個套餐好豐富,建議可以食完開胃沙律,再食有鹹香嘅芝士粟米片,之後正式食用牛扒咁就Perfect啦!
燈光偏向柔和,坐落去都比較舒適,亦都有空間感,感覺不錯。
講返嘢食先,我哋就叫咗以下項目
餐湯椰菜忌廉湯
有好香嘅椰菜味,完全唔會膩,而且質感濃郁,材料十足。
U.S. Sirloin 8oz