2016-08-10
作為一個MOS Burger的忠實粉絲,一知道太古開Café就好想會一會佢~前陣子放假終於可以千里紹紹來到朝聖啦~當日週末中午前來,店面唔算大,座位唔多,所以都要等左一陣先有位~餐牌上的食物其實跟MOS Burger差不多,最大分別飲品多了少量選擇同埋中午時段去有甜品供應!我就點了這個和牛Mos Burger(HK$30),跟餐加HK$3轉凍芒果茶(是這間店獨有的)再有包細薯條!最喜歡MOS Burger的原因是因為他們是即叫即製,新鮮熱辣,唔會好似老麥咁整定哂係度即時”夾”包,近期轉左包裝紙,幾靚wor~和牛Mos Burger餡料好豐富,除了有一塊厚身的和牛外,仲有洋蔥、芝士、蕃茄、菜及沙律醬,和牛一咬開好Juicy,肉汁標哂出黎,好香牛味,配合其他新鮮蔬菜,口感豐富,好飽肚的一個包!一場黎到,就梗係食D其他分店無的食物啦~叫左個焦糖法式多士(HK$26),份量適中,上面有一大舊Cream,上面淋上杏仁碎及焦糖醬!而下面仲有已經切成一塊塊的多士,再加了少量脆口栗米片,成個口感好豐富之餘,甜度也不會太漏,不錯!
前陣子放假終於可以千里紹紹來到朝聖啦~
餐牌上的食物其實跟MOS Burger差不多,最大分別飲品多了少量選擇同埋中午時段去有甜品供應! 我就點了這個和牛Mos Burger(HK$30),跟餐加HK$3轉凍芒果茶(是這間店獨有的)再有包細薯條! 最喜歡MOS Burger的原因是因為他們是即叫即製,新鮮熱辣,唔會好似老麥咁整定哂係度即時”夾”包,近期轉左包裝紙,幾靚wor~ 和牛Mos Burger餡料好豐富,除了有一塊厚身的和牛外,仲有洋蔥、芝士、蕃茄、菜及沙律醬,和牛一咬開好Juicy,肉汁標哂出黎,好香牛味,配合其他新鮮蔬菜,口感豐富,好飽肚的一個包! 一場黎到,就梗係食D其他分店無的食物啦~
叫左個焦糖法式多士(HK$26),份量適中,上面有一大舊Cream,上面淋上杏仁碎及焦糖醬! 而下面仲有已經切成一塊塊的多士,再加了少量脆口栗米片,成個口感好豐富之餘,甜度也不會太漏,不錯!