2017-04-27 329 瀏覽
嘩!最近真係落狗屎,日日落不停落,由頭濕到落腳,晚晚都要開抽濕機先得!收完貨落樓又係落狗屎,附近想搵到有位既就有入啦,又要醫肚又要避雨!印度呢個地方唔太熟,但同公司同生同長既印度哥哥Mr. Singh就幾熟,成日講印度野有幾好食,今次就影d相去威威!我同Peggy叫左幾款野食,首先係奶油咖哩雞塊,唔好睇個兜少少地,食落都幾多!真心有奶油所以食落好滑,好似奶咁滑,咖哩味不太重,係甜咖哩,雞塊份量都多,我地叫左個蒜蓉烤餅一齊送食,烤餅同平時我地食開既好唔同,呢個漲卜卜的,不單止皮脆,咬入里面仲充滿口感,好厚好大塊,除左蒜蓉,仲有d菜味,好似印度香料咁,拿上手唔覺得油喎,三大塊都係$24,抵食!食一個咖哩點夠喉呢?我地叫左白腰果汁咖哩羊肉再加印度香料炒飯。呢個咖哩唔辣,反而好甜,老闆話真係用腰果磨的,營養價值高!羊肉好So,但係我就覺得就係呢陣So味加左分!羊肉好鬆化,唔覺靭播!印度香料炒飯好特別,首先,d米好長,長條形既米,原來係普通米既2至3倍長!除左香料之外,仲有d芫荽tim!加埋一齊幾香口!Singh生話我堅叻,識點印度菜~梗係啦,平時聽埋聽埋,我都識d野架!

• 奶油咖哩雞塊