2020-04-11
今次就點左MVP辣雞吐司,好足料同埋味道幾好。 因為疫情嘅問題所以就選擇左外賣服務,而且沒有失望。吐司嘅表面搽上薄薄嘅牛油所以令到吐司嘅顏色非常之靚同埋食落去嘅口感非常鬆軟。本身以為啲雞會係雞扒或者炒雞柳之類不過原來發現係一塊雞肉漢堡。雞肉漢堡嘅味道都幾平衡帶少少嘅白胡椒粉味都幾香,不過雞味就唔係好重。椰菜好新鮮,好適合平衡返吐司本身嘅膩。不過就唔係好試到粟米蛋同埋車打芝士嘅味道,可能因為醬汁都蓋過咗兩樣嘅味道。中間亦都夾有泡菜同埋酸瓜,不過我就覺得味道好甜有少少搶咗其他配料的味道。醬料嘅配搭亦都唔錯,不過都係偏甜。甜辣醬同埋芥末醬都令到吐司非常開胃唔會覺得有油膩嘅感覺。總括嚟講多士嘅味道非常之好,好香口好開胃,而且所有配料夾埋一齊係非常之夾。不過味道就真係偏甜如果不太喜歡食甜嘅人可能未必太鍾意。份量都好十足當午餐都會非常之飽。中午嘅時段來人流都算多,所以等候嘅時間都會偏長。而且所有多士係即叫即做所以如果趕時間就未必係一個好選擇。不過就勝在夠新鮮,夠熱。今次就等左差不多20分鐘,整一份三文治來講時間都算長。總括來講今次第一次嘅體驗都算幾好,期待下次返嚟再試佢哋嘅經典&皇牌產品!🥪🥪🥪