2021-09-24
龍蝦吧餐廳 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗮𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹 🦞最近去左𝗜𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗵𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶-𝗟𝗮 食𝗙𝗿𝗲𝗲-𝗳𝗹𝗼𝘄 𝗯𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵🥰 真心好正!成個𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 無論由服務、環境,飲品同食物都好好💯𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗮𝗿 嘅𝗦𝘂𝗻𝗱𝗮𝘆 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 係 𝟯-𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲🥘,每位𝗛𝗸$𝟱𝟵𝟴。如果想on top加無限暢飲,佢有三個唔同價錢嘅𝗳𝗿𝗲𝗲 𝗳𝗹𝗼𝘄 𝗽𝗮𝗰𝗸𝗮𝗴𝗲 供應唔同牌子嘅香檳🍾️,分別係V𝗲𝘂v𝗲 𝗖𝗹𝗶𝗰𝗾𝘂𝗼𝘁 𝗕𝗿𝘂𝘁 𝗛𝗸$𝟴𝟴𝟴,𝗥𝘂𝗶𝗻𝗮𝗿𝘁 𝗕𝗹𝗮𝗻𝗰 𝗱𝗲 𝗕𝗹𝗮𝗻𝗰𝘀 𝗛𝗸$𝟭,𝟱𝟴𝟴,𝗞𝗿𝘂𝗴 𝗛𝗸$𝟮,𝟴𝟴𝟴。我地就order 左 𝗛𝗸$𝟴𝟴𝟴 upgrade 咗𝗖𝗵𝗮𝗺𝗽𝗮𝗴𝗻𝗲 去V𝗲𝘂v𝗲 𝗖𝗹𝗶𝗰𝗾𝘂𝗼𝘁 𝗕𝗿𝘂𝘁 ☺️ 除左VCB香檳,仲可以order 指定紅白餐酒、紅腥瑪莉🤩🤩食物方面,我都7位咩都嗌咗啲share黎食🤣🤣 食到Main 已經好飽⋯個肉眼扒🥩好好食🥺 可惜真係太飽食唔晒🤣 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 大蝦牛油果蓉生菜沙律🥗𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗯𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲 法式龍蝦濃湯🥣𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁 𝗥𝗶𝗯 𝗼𝗳 𝗕𝗲𝗲𝗳 烤肉
𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 大蝦牛油果蓉生菜沙律🥗
𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗯𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲 法式龍蝦濃湯🥣
𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁 𝗥𝗶𝗯 𝗼𝗳 𝗕𝗲𝗲𝗳 烤肉眼扒配烤焗馬鈴薯 🥔
𝗪𝗵𝗼𝗹𝗲 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 - 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗺𝗲𝗱, 𝗴𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗼𝗿 𝗼𝗻 𝗮 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗯𝗿𝗶𝗼𝗰𝗵𝗲 𝗿𝗼𝗹𝗹)🦞🍞
原隻龍蝦 - 水煮 / 烤焗 / 龍蝦包🦞🍞
(𝗮 𝘀𝘂𝗽𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗼𝗳 𝗛𝗸$𝟮𝟬𝟬)
𝗦𝘁𝗶𝗰𝗸𝘆 𝘁𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 拖肥椰棗蛋糕配雲呢拿雪糕🍨
𝗧𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗧𝗮𝘁𝗶𝗻 焗焦糖蘋果配雲呢拿雪糕🍎🍦
𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝗼𝗳 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 精選芝士配葡萄、芹菜、燕麥餅🧀 (𝗮 𝘀𝘂𝗽𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗼𝗳 𝗛𝗸$𝟳𝟬)
個人認為個Cheese Selections 可以唔需要加Hk$70 去試,唔太特別😛。但係其他菜式都好好食😋
多謝朋友準備咗個生日dessert 🥰🥰🥰 成餐飯都好滿足!𝗦𝘂𝗻𝗱𝗮𝘆 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵食到4點🤣 雖然我哋過咗時間,餐廳員工都冇催我地走❣️
𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗮𝗿 星期六/日都有做唔同主題嘅brunch!有興趣就去佢哋官網睇吓啦☺️☺️