2008-10-31 1 瀏覽
今日去左Triple Crown 食lunch~ 記得之前坐樓下勁逼,要同隔離檯幾乎背貼背,好鬼親密,最唔好係人來人往時會撞到你背脊,有機會仲要搭檯ga。樓上樓下兩個world,樓上d位鬆動d,仲睇到佢盞水晶燈(水晶?!haha, not sure),起碼似番一間餐廳,而唔係茶餐廳,所以可以o既話記住要坐樓上。我地叫左8個set lunch, 每個約$40,我地order左有泰式炒金邊粉、黑椒牛月利配意粉、洋蔥豬扒跟飯,仲有海南雞飯。每個餐有湯又有野飲。餐湯分中式、西式,要左個中式紅籮白西洋菜湯,個湯應該幾多味精,好甜,甜到有d過份,寧願佢唔落味精好過。吃左個海南雞飯,d雞唔錯,算幾滑,不過相當十分非常極之100%肥,仲幾多tim, 差d吃唔完,滿意!試了個豬扒,普普通通,整得夠淋,個汁都ok la,有d瓜瓜菜菜伴碟咁。飲埋杯餐飲,夠了。冇試到黑椒牛月利意粉同金邊粉,不過可以講個金邊粉好似幾乾身。上菜好快,好似食快餐咁(其實根本係快餐),waiters服務都ok,快手快腳。其實個餐$42, 真係抵食過(?!)同區o既美味天王,o個度d餐好鬼hea, o個度個餐多呢間餐廳一件細細件o既c

。吃左個海南雞飯,d雞唔錯,

上菜好快,好似食快餐咁(其實根本係快餐),
, o個度個餐多呢間餐廳一件細細件o既cake就賣$50幾,真唔抵
  • 海南雞飯