2021-07-15 305 瀏覽
(.❛ ᴗ ❛.) 平時賣開街頭小食既廣華街街尾開左間壽司店😮 新店優惠消費滿$80可以加$1 試到黃金日本海膽三文魚子拖羅手捲😲海膽質素都唔差.用料新鮮.當日重試左佢地既壽司盛同刺身丼🍱🍣小店暫時只有Walk-in.入面只有10個位置.每個位都可以清楚見到壽司師傅製作過程.感覺好似去左食OMAKASE🎏🇯🇵.日式和風裝修非常簡潔舒服.格調同食物質素都好比中環既壽司店🤔聽講師傅以前都係中上環既高級壽司店註場.壽司食材都新鮮有質素.師傅都有詳細介紹藤 & Teng 係藤既打卡名物🤩有8件師傅發板既壽司.御料理.吸物.甜品.豆乳湯每個人都讚.反而令我想試下🤤不過今次想試下佢既刺身丼同吞拿魚壽司盛合. 藤の特上魚生丼配料分別有甜蝦.三文魚.燒象拔蚌.三文魚籽.加拿大海膽同蟹肉蟹膏,重調過味.很不錯☺️.而丼飯同壽司飯都用上赤醋調配.減少一份油膩感小插曲我哋叫嘅赤身壽司最後變成刺身版本😂不過同牡丹蝦刺身一樣好新鮮.極上吞拿魚分別有6件赤身鉄火卷.吞拿魚茸軍艦.赤身.中拖羅.同油脂最高嘅大拖羅🤤手師握壽司力度亦掌握得不錯.未有過分鬆散.飯質又未過於死實.不過份量就少左D😋最後記得享用新店優惠以$1
(.❛ ᴗ ❛.)
黃金日本海膽三文魚子拖羅手捲
大拖羅

藤の特上魚生丼
藤 & Teng

刺身
藤の極上吞拿魚壽司盛合

小插曲我哋叫嘅赤身壽司最後變成刺身版本😂不過同牡丹蝦刺身一樣好新鮮.極上吞拿魚分別有6件赤身鉄火卷.吞拿魚茸軍艦.赤身.中拖羅.同油脂最高嘅大拖羅🤤手師握壽司力度亦掌握得不錯.未有過分鬆散.飯質又未過於死實.不過份量就少左D😋最後記得享用新店優惠以$1換到一客海膽三文魚子拖羅手捲.材料唔馬虎ga~ 整體體驗價錢算親民價.性價比高.唯一希望餐廳可以有D背景音樂😌塑造更好既環境氣氛🍣
➿ 黃金日本海膽三文魚子拖羅手捲 ʜᴋᴅ 𝟷
💸  性價比: 7/10
📸  打卡指數: 6/10
🤵🏼  環境服務: 7/10
🤔  推薦指數: 7/10
題外話/補充資料: 希望餐廳可以有D背景音樂😌塑造更好既環境氣氛
2021-07-01
5 分鐘 (堂食)
黃金日本海膽三文魚子拖羅手捲
大拖羅