2018-08-05 115 瀏覽
今日路經金巴利道, 又是琳瑯滿目的韓國餐廳, 看看小妹今日要寵幸那一個OPPA先, 哈哈。來到一間叫Angry Oppa, 個名咁搞笑, 就一於入去睇下啦。時間尚早, 暫未有很多食客。店家裝潢自然風, 不斷播著店家招牌菜, 於等食期間令人心癢癢的。韓式海鮮薯泥比薩批 $168不消一會, 佈滿芝士熱辣辣的薯泥Pizza隨即上檯, 看見仍在沸騰的芝士批邊, 令芝士迷非常激動。看那超長的拉絲混千島醬拌薯泥品嚐, 實天作之合呢。韓式魚糕烏冬 $85大大隻新鮮雞旦置於烏冬的正中央, 使人有想即時弄穿的衝動。烏冬除左大量魚糕外, 更有年糕, 感覺有點像部隊年糕鍋。韓式鮮蜆湯 $138蜆湯鮮甜味美, 加上大量蔬菜, 一解濃味的韓國菜, 令人吃得非常舒服。

韓式海鮮薯泥比薩批 $168

韓式魚糕烏冬 $85