2022-10-26 462 瀏覽
餐廳一向出名手工意粉同𝕥𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦 平時見佢成日大排長龍 今次不枉我落大雨都照冒雨前行 難得地完全唔駛等😆(不過就成個人濕哂😂😂)晏晝個𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥有齊𝕤𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣/𝕞𝕒𝕚𝕟/𝕕𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 真係好抵食 仲可以一次過滿足晒三個願望 非常推薦大家去食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 有三款𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥可以揀 唔同價位就可以食到唔同嘅意粉 食素嘅朋友就可以揀$98個款 但平啲嘅𝕤𝕖𝕥所包含嘅𝕤𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣/𝕕𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥都會唔同 如果想好似我咁嗌吞拿魚醬小牛肉嘅話 就要嗌返$158個款喇(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 ($158)隨餐附送嘅包係𝕓𝕒𝕘𝕦𝕖𝕥𝕥𝕖 有點偏硬 唔算特別😂𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣 👉🏻 𝕍𝕚𝕥𝕖𝕝𝕝𝕠 𝕋𝕠𝕟𝕟𝕒𝕥𝕠 【吞拿魚醬小牛肉】份量真係好足 見到佢咁大堆醬 以為得幾舊牛 無諗過醬下面都仲咁足料 有兩三大塊嘅小牛肉 而且肉質嫩滑 撈埋啲吞拿魚醬又幾夾喎 食到好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)𝕄𝕒𝕚𝕟 👉🏻 ℙ𝕒𝕡𝕡𝕒𝕣𝕕𝕖𝕝𝕝𝕖 𝔻𝕦𝕔𝕜 ℝ𝕒𝕘𝕦 【慢煮鴨腳醬闊帶麵】算係偏重口味 闊麵煮得恰到好處 都幾有咬口 亦非常掛汁 配上滿滿嘅鴨肉同芝士🧀 都幾好食😋本來以為會配上

𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 ($158)
隨餐附送嘅包係𝕓𝕒𝕘𝕦𝕖𝕥𝕥𝕖 有點偏硬 唔算特別😂

吞拿魚醬小牛肉

算係偏重口味 闊麵煮得恰到好處 都幾有咬口 亦非常掛汁 配上滿滿嘅鴨肉同芝士🧀 都幾好食😋本來以為會配上一整塊鴨腿 呢個有少少失望🥺同埋佢加咗三色豆嘅綠豆🤢完全唔夾 於是我挑走哂🤣🤣
慢煮鴨腳醬闊帶麵

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 👉🏻 𝕥𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦
超級推薦❗️雖然Pici嘅tiramisu不嬲出名 但食落口個下都係震驚我味蕾Σ(・□・;) 口感順滑同埋好creamy🤤食落幾重蛋味之餘仲帶點咖啡味 配上滿滿嘅朱古力粉 比例岩岩好 味道亦唔會過甜 明明好飽都忍唔住食晒 無計啦甜品係有第二個胃架嘛😚
Tiramisu

❣️環境舒適 晏晝嚟食真係幾抵 而且tiramisu勁好食🥰朋友嗌咗個Carbonara都勁多cheese 望落都好正😋

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

想睇更多食評嘅話 就要follow我喇😚