2020-10-18
🇭🇰Babacio·呢間餐廳個環境都幾靚 但係其實佢係有戶外嘅位架 可以望住大館食pizza飲下野 不過因為我哋冇提早book 所以就坐唔到出邊啦 如果大家想坐出邊嘅話記住要早啲book😉·piccante $198我幾鍾意呢一間餐廳整Pizza嘅做法 佢側邊餅皮嗰度係有啲空氣咁嘅 所以食落唔會太實太飽 而且食落有少少煙煙韌韌咁 我自己幾鍾意😍之後佢用既芝士份量都超慷慨 芝士味勁濃 同埋佢個辣salami焗到好脆 口感好好 比我想像中好味🤤🤤·funghi gnocchi gratinati $208呢一個都打破咗我對gnocchi嘅印象 佢呢一個整法唔係好薯仔好粉嗰種感覺 係似年糕既 比較煙煙韌韌咁樣 而且勁入味 所以我自己覺得幾好食 同埋你唔好睇佢好似好細碟咁 可能因為佢有薯仔嘅關係 我覺得呢一個意粉都幾飽😏😏·bolognese tagliatelle $198 最後呢一個意粉我就覺得一般啲啦 佢個意粉個質地OK嘅 但係好似唔係好入味咁 感覺上有啲肉醬還肉醬 意粉還意粉嘅感覺🙊🙊而且佢呢一個調味比較淡 所以食落有啲單調🤭·tiramisu classico $118佢每日係得一款
piccante $198
funghi gnocchi gratinati $208
bolognese tagliatelle $198
tiramisu classico $118
佢每日係得一款甜品既姐 我哋個日就係呢一個 tiramisu 我哋本身request左叫佢畫碟架 但係佢唔記得咗 所以係佢攞到上枱嘅時候 我哋再提佢 佢先幫我哋畫🤣🤣🤣之後我覺得佢個tiramisu就正常水準啦 但係點埋畫碟個啲nutella就好味好多😈
#rbyeat
#rby西餐