2022-09-30
-Poke Go-@深水埗.知道Poke Bowl近年好流行,但一直冇試過,今日聽同事推介,去左深水埗的Poke Go。.門面被霓虹燈打光睇落好繽紛,餐廳裡面設計簡約,空間感好足,每個座位都好闊落,坐得好舒服。Poke Go有5款Signature Bowl,適合有選擇困難症的人。.朋友點左ONO ($98),材料有壽司飯、三文魚、溫室青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹棒、果仁芝麻醬。.我就自選Poke Bowl,食材選擇好多,每樣都好想試下。.Main Protein有三文魚、吞拿魚、八爪魚同雜菌供選擇。Base就有壽司飯、珍珠糙米或沙律菜。我點個時冇留意朋友點的Ono有咩配料,結果揀左同樣的三文魚同壽司飯、配上蟹籽、酸蘿蔔、甜粟米、牛油果加Wasabi Yogurt。.大大碗勁豐富,睇落好Colorful超級IGable。除左賣相吸引,食材都好新鮮,而且因為配合多種食材,口感同味道都好豐富好多層次。.每碗飯底都好多,Main Protein又係超厚身,加上配料勁多,一人一碗真係好飽,下次一定要其中一碗選沙律菜先得。
-Poke Go-
@深水埗
我就自選Poke Bowl,食材選擇好多,每樣都好想試下。